Hirdetés

Újdonságok a kánikulában

AM2-es alaplapok
A Co-Run Kft. szép csendben, különösebb csinnadratta nélkül nevet váltott. Az elsősorban Gigabyte termékeiről ismert vállalat mostantól Go-Run Kft. néven folytatja tevékenységét és weboldala is új címen üzemel. A névváltás mellett bővült a termékpaletta is. Első körben Asus házak mutatkoztak be, melyeket nemsokára különálló Asus tápok és hűtési megoldások követnek majd.

Az RRC Hungary Kft. is frissített. A HP és LiteOn LightScribe írók és a gravírozó technológia népszerűsítése érdekében elindította a www.fenyiras.hu weboldalt, ahol a technológia bemutatása mellett az írásra képes meghajtókról, LightScribe lemezekről találhatunk információt, és kapunk néhány hasznos tippet is a gravírozáshoz. Az új weboldal mellett új termékek is megjelentek a cég kínálatában. Az Ergotron monitor- és számítógép-állványaival különálló cikkben, részletesebben is foglalkozunk majd.

A Gigabyte ügyesen szervezte AM2-es alaplapjainak hazai megjelenését. Az Asus és az MSI elsőnek az nForce 500-as sorozatú lapkákra építő, általában közép- és felső kategóriába tartozó modellekkel rukkolt elő. A Gigabyte olyan termékekkel indított, melyek egyelőre egyedülállóak a piacon. Az M51GM-S2G és az M55 Plus S3G is integrált grafikus vezérlőjű, GeForce 6100 északi és nForce 430 déli hidat használ, így a költséghatékony szegmensbe tartozik.

Az M51GM-S2G klasszikus, nForce 430-as alaplap, tehát microATX méretű. Az új, AM2-es processzorfoglalat mellett négy aljzat várja az immár DDR2-es memóriamodulokat, melyekből elméletileg akár 16 GB-os tároló is létrehozható, de az ehhez szükséges, 4 GB-os egységek még csak tervezőasztalon léteznek. A deszkára összesen nyolc adattárolót köthetünk, melyek közül négy-négy lehet IDE és SATA2 csatlakozós. A hátsó panelről szerencsére nem hagyták le a FireWire aljzatot sem. Kisméretű alaplapról lévén szó a hosszú, PCI-Express x16 aljzat mellett csak egy rövid PCI-Express és két hagyományos PCI várja a bővítőkártyákat. Az alaplapra integrált gigabites hálózati vezérlő és sokcsatornás hangrendszer mellett a négy aljzat is bőven elegendő.

Aki mégis több kártyát szeretne telepíteni AM2 foglalatú alaplapjába, az választhatja a Gigabyte M55 Plus S3G-t, mely tudásban megegyezik a M51GM-S2G-vel, de normál ATX méretű, így a PCI Express x16 foglalat mellett két, egyszeres PCI Express és négy, hagyományos PCI aljzat került rá. A microATX-es Gigabyte M51GM-S2G vételára 22 300 Ft, a nagyobb M55 Plus S3G-t 25 800 forint ellenében vihetjük haza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés