Hirdetés

Új VGA-hűtők a Cooler Mastertől

Hirdetés

CoolViva Z1 – ismerkedés

Majdnem ugyanaz a nevük, de a CoolViva Z1 egyáltalán nem hasonlít a Próra. Alapvető különbség, hogy nem adnak hozzá ventilátort, de formája is teljesen más, bár ehhez hasonlót is láttunk, sőt teszteltünk már. Két részből áll a termetes hőleadó, melyeket két heat-pipe köt össze.

Az egyik – kék – rész klasszikus, tömör borda, ez érintkezik a GPU-val. A másik rész sűrű lamellák sora, melyeket a hőcsövek tartanak össze. Az utóbbi átnyúlik a kártya túloldalára, hasonlóan például a Thermalright V1 Ultrához.

Ventilátor nélkül biztosan nem lenne elegendő a legnagyobb grafikus kártyákhoz, ezért egy könnyen leszerelhető műanyag keretet raktak a lamellás részre, amelyre 80 mm-es légkavarót lehet csavarozni. Akárcsak a VoolViva Prónak, a Z1-nek is univerzális furatai vannak, így sokféle videokártyával kompatibilis.

A Z1 szerelőkészletében még kevesebb alkatrész volt, mint a Pro mellett. Meg kellett elégednünk nyolc kis memóriabordával és négy csavarral meg a hozzájuk való szigetelőkkel. Azért egy adag pasztát, használati útmutatót és egy csinos kis Cooler Master matricát is kaptunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés