Hirdetés

Új VGA-hűtők a Cooler Mastertől

Hirdetés

CoolViva Pro – felszerelés

Négy nyújtott csavarjával és a hozzájuk tartozó anyákkal a CoolViva Pro felszerelése nagyon egyszerűen ment. Először a használati útmutatóban talált táblázat alapján kiválasztottuk, mely lyukakra lesz szükségünk – ez egyébként szemre is könnyen belőhető –, majd betekertük a távtartókat; Radeon X1950 XTX-ünk esetében négyet.

Ezután feldobáltuk a memóriahűtőket, majd szépen le is szedtük őket a GPU fölötti három modulról, mert ezek a fő blokk útjában álltak. Az érintkezés a RAM-nál nem volt tökéletes, de pasztával próbáltunk segíteni rajta. Jó lett volna pár olyan hővezető párnácska, amilyeneket a felsőkategóriás VGA-k memóriáin látni.

Végezetül felragasztottuk az anyák alá a négy szigetelőkorongot, majd rájuk csavartuk a rugós végződéseket. Kár, hogy nem kézzel is csavarható méretűek voltak.

Mit is mondhatnánk, brutális méretű a CoolViva Pro. A képeken jól látszik, hogy a 74 mm átmérőjű ventilátornak majdnem a fele plusz a borítása is túlnyúlik a kártya teteje fölött.

Normál ATX házba szerelve ugyan nem volt vele gond, de a laposabb PC-dobozokba biztosan nem fér majd be. Valószínű, hogy fölé, az oldallapba nem tudunk majd ventilátort tenni, de szellőzési iránya miatt erre nincs is sok szükség. Majd szív friss levegőt a ház eleje felől.

Főbb paraméterek:

 

Termék megnevezése Cooler Master CoolViva Pro
Felszerelhető GeForce 5, 6 és 7 (kivéve 6800 Ultra, 7900 GTX és AGP-sek)
Radeon X600 fölött
Méret 179 x 130 x 41 mm
Anyag alumíniumborda rézalappal, hőcsövekkel
Tömeg 320 gramm
Borda mérete 145 x 112 x 38 mm
Ventilátor mérete 74 x 74 x 22,5 mm
Ventilátor csapágyazása dupla golyós
Ventilátor fordulatszáma 700–1800 rpm
Gyártó weboldala www.coolermaster.com
Forgalmazó

Expert Computer Kft.

Bruttó fogyasztói ár 7200 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés