Hirdetés

Új hardverek tavaszi csokorban

Hirdetés

TDK Hangkeltők

Az adattárolók világából ismert TDK márkajelzés egy ideje már különböző hangkeltő berendezéseken is megjelenik. Az elmúlt napokban nagyszabású akció indult a Speedshopnál eme nem éppen olcsó, de kimondottan jó minőségű eszközök főszereplésével. A Signature Sound A73 meglehetősen testes darab, 432 x 292 x 102 milliméteres méretével és 4 kilogramm körüli tömegével akkora, mint egy válltáska. Nem kevesebb mint öt hangszórót építettek bele, két kéthüvelykest és három 5,25 hüvelykest, zenei teljesítményük 29 watt. A gépházban lévő akkumulátorral akár 5-6 órányi zenélésre is képes a készülék a 3,5 milliméteres jack hangbemenetet vagy a beépített FM rádiót használva. A TDK Signature Sound A73 korábban közel százezer forintba került, most viszont 69 999 forintért elvihető.

A maga 241 x 95 x 51 milliméteres méretével és 1,2 kilogrammos súlyával sokkal kezelhetőbb, mobilabb eszköz a TDK Trek A33, mely 15 wattos teljesítménye révén szintén elég komoly zajt tud csapni. Különlegessége, hogy bírja az utcai felhasználás viszontagságait, porálló és a ráfröccsenő folyadékok vagy egy kis eső sem okoz neki problémát. Hangot nem csak jack csatlakozón keresztül, hanem vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolattal is tud fogadni, beépített akkumulátora 6 órányi zenéléshez elegendő, és USB-n keresztül töltésre is használható. A TDK Trek A33 korábban majdnem hetvenezer forintba került, most viszont kevesebbe, 49 999 forintba kerül.

A TDK Trek termékcsaládjának kisebb tagja, az A26 sem éppen apró jószág a mobil hangszórók között, bár 180 x 75 x 25 milliméteres méretével és alig 400 grammos tömegével eltörpül társai mellett, 4 wattos zenei teljesítménye is szerényebb. Csatlakoztatási módok terén viszont itt is 3,5 milliméteres jacket vagy vezeték nélküli Bluetooth 4.0-t kapunk, utóbbi NFC technológiával van megtámogatva, így könnyebbé válik az eszköz párosítása megfelelő okostelefonnal vagy tablettel. A kisebb méret miatt szerényebb az akkumulátora. A háromféle színben (fekete, fehér, vörös) kapható TDK Trek A26 akciós vételára 29 999 forint.

Többféle fülhallgatót is kínál a TDK, melyek közül a ST170-et emelnénk ki. Ez a viszonylag nagyméretű, fülre ülő, párnázott fejpántú eszköz mikrofont és vezérlőgombokat is kapott, így zenelejátszás közben a hangerószabályzás mellett akár előre-hátra léptetni is lehet vele, sőt hívást is fogadhatunk. A fülpárnák mögött 40 milliméteres hangszórók rejtőznek, a kezelőszerveket tartalmazó kábel pedig 1,2 méter hosszú. A TDK ST170 headset feketében és fehérben kapható, most akciósan 7999 forintért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés