Hirdetés

Új hardverek tavaszi csokorban

Hirdetés

Asrock és Gigabyte mini PC-k

Ahogy csökken a processzorok fogyasztása és nő integráltságuk, egyre kisebb számítógépek jelennek meg a piacon. Az Asrock nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, többféle apróságot kínál. A Mini 180D azok számára lehet érdekes, akik spéci, multimédiás szabványokat támogató megoldást keresnek, ugyanis AMD E21800 APU van benne, aminek integrált Radeon HD 7340M grafikus magja formátumtámogatásban szinte tökéletes, messze túlmutat az Intel alternatívákon. Az apróság 4 GB memóriával, 500 GB-os, 2,5 hüvelykes merevlemezzel, optikai meghajtóval, három monitorkimenettel, rengeteg USB csatlakozóval, digitális és analóg hangkimenettel, Wi-Fi és Bluetooth modullal is fel van szerelve, vételára pedig FreeDOS operációs rendszerrel, távirányítóval és egy év garanciával picivel 90 000 forint alatt marad.

Ha erősebb processzort és elegánsabb, a korábbi Mac Minire hasonlító formát szeretnénk, akkor az Asrock Vision HT sorozat jöhet szóba. Ezt a modellt Intel Core i3-4000M processzorral, 4 GB memóriával, 500 GB-os merevlemezze és DVD-íróval kínálják, csatlakozókból összesen hat USB 3.0-je és három monitorkimenete van, emellett Wi-Fi, Bluetooth adapter, SD kártyaolvasó és még szabad mSATA bővítőhelye is található rajta. Az Asrock Vision HT FreeDOS operációs rendszerrel, távirányítóval és egy év garanciával 154 000 forint környékén vásárolható meg.

A Gigabyte egyszerűbben oldotta meg mini PC-i kínálatát. A BRIX termékcsalád lényegében azonos az Intel NUC platformjának referenciamodelljeivel, csak a burkolatot változtatták meg egy kicsit. A kevesebb mint 108 x 115 milliméter alapterületű masinák a ma kapható legkisebb x86 alapú számítógépek közé tartoznak. Előlapjukon két USB 3.0 aljzat és kombinált analóg-digitális hangkimenet található, hátlapjukon még két USB 3.0 aljzat, HDMI és mini Display Port csatlakozó, illetve Gigabit Ethernet aljzat sorakozik.

Barebone kiszerelésben kerülnek a piacra, vagyis az alacsony fogyasztású, Haswell architektúrás CPU mellé két DDR3L memóriamodult, mSATA bővítőkártyát és a legtöbb modellben 2,5 hüvelykes merevlemezt tehetünk, illetve van még benne Wi-Fi és Bluetooth modul. Ezzel a kiszereléssel a Celeron 2955U processzoros változat 55 210 forintba kerül, Core i5-4200U-val 116 900 forintot, Core i7-4500U-val pedig 147 800 forintot kell fizetnünk érte. Érdekes a laposabb, merevlemezhely nélküli változat, mely Core i3-4010U központi egységgel 83 000 forintot kóstál. A legerősebb csúcsmodellnek 3,9 GHz-ig felpörgő, négymagos Core i7-4770R processzora van, gépháza a komolyabb hűtés miatt magasabb. Ezért a verzióért már 184 800 forintot kérnek. A Gigabyte BRIX számítógépeire három év garancia vonatkozik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés