Hirdetés

Turion 64-belépő

Hirdetés

Acer Aspire 5002WLMi


[+]

A széles kijelző miatt kiszélesedett kasztnit kapott gép külalakja számos Acer-jellegzetességet hordoz magán, így többek között itt is feltűnnek a lekerekített vonalak, illetve a jellegzetes ezüst előlap, melyen a hangszórók mellett számos visszajelzőfény, vezérlőgomb, egy USB kapu, illetve a hangrendszer ki- és bemenetei kaptak helyet. A gép bal oldalán egyedül az optikai meghajtót találjuk meg, a portok jórészt a gép jobb oldalára kerültek. Itt a két USB kapun és a modemen, továbbá a LAN-csatlakozón és a CardBus aljzaton kívül két „vakdugót” is láthatunk, ezek lettek volna a FireWire és a TV-kimenet kivezetései, az Aspire 5002WLMi-ről azonban lemaradtak ezek a csatlakozási lehetőségek.


[+]

Az Acer belépőszintű turionos noteszgépének kijelzőpanelja alatt nem a gyártóra jellemző, hajlított klaviatúra lapul; ez a billentyűzet bizony teljesen egyenes, ugyanakkor azok számára, akik csak most térnek át noteszgépre, ez legfeljebb eggyel kevesebb megszokni való tényezőt jelent. A magyar ékezeteket is tartalmazó billentyűzet mindemellett jó minőségű, kiosztására nem lehet panaszunk, minden gomb a helyén van.

A klaviatúra alatt szintén jellegzetes, két gombbal és egy négyirányú scrollozóval ellátott érintőpad lapul, mely követi a kijelző arányait. A tervezők a billentyűzet jobb felső sarkánál helyezték el a visszajelzőfényeket, három funkciógombot, illetve a bekapcsológombot is.


[+]

A gép bekapcsolása után mérsékelt üzemzaj mellett dolgozott, a ventilátor mindazonáltal gyakorta indult be, hogy a hűvös légárammal lehűtse az 1,6 GHz-en dolgozó Turion ML-30-as processzort. Az előre telepített Windows XP Home operációs rendszer végső telepítési fázisa után azonnal intenzív használatnak tettük ki a gépet, amely tovább erősítette bennünk azt a hitet, hogy a maximálisan 35 wattot fogyasztó processzornak bizony elkel a lényegében folyamatosan dolgozó aktív hűtés.

Az Aspire 5002WLMi 15,4 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelzője jó minőségű képet nyújtott, a kijelző képaránya mozifilmek lejátszásához is ideálissá teszi a gépet. A kijelzőt a SiS Mirage 2 típusú integrált vezérlője látja el képi adatokkal; ez a típus számos más integrált megoldáshoz hasonlóan a rendszermemóriából foglalja le a megjelenítéshez szükséges memóriamennyiséget. Csodát nem érdemes ettől a megoldástól várni; a hardveresen DirectX 8.1-kompatibilis, AGP csatolót használó vezérlő a mai modern játékprogramok által támasztott igényekkel már nem boldogul.

 

Acer Aspire 5002WLMi
Processzor Turion 64 ML-30 (1,6 GHz, 1 MB L2-cache, 35 W TDP)
Lapkakészlet SiS M760
Memória 2 x 256 MB DDR333
Merevlemez 60 GB Ultra-ATA100, 4200 rpm, 8 MB cache
Kijelző 15,4" WXGA (1280x800 pixel)
Grafika SiS 330 Mirage 2
Hang SiS 7012 audiovezérlő
Optikai meghajtó DVD±R/RW DL író
Kommunikáció V.92/V.90 modem, Fast Ethernet, 802.11b/g WLAN
Interfészek 3 x USB 2.0, D-Sub kimenet, PC Card slot
Akkumulátor teljesítménye 65 Wh
Méret, tömeg 364 x 279 x 38,9 mm, 2,8 kg
Jótállás 1 év nemzetközi utazógarancia
Fogyasztói ár 263 625 Ft

A notesz egyéb paramétereit tekintve elmondhatjuk, hogy a 3D-s megjelenítést leszámítva általános felhasználási területre bőven elégséges teljesítményt nyújt az Acer Aspire 5002WLMi. A gépet 512 MB memóriával és kétrétegű lemezeket is kezelő DVD-íróval szerelik, és ugyan jól láthatóan kihagytak belőle bizonyos funkciókat (Firewire, TV-kimenet), ezeket azonban a sorozat nagyobb tudású gépein mind megtalálni – némi felárért cserébe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Notebook-iránytű

  Cikkünkben útmutatóval szolgálunk az ideális noteszgép kiválasztásához, és persze pár konkrét tippet is adunk.

 • Acer-ász

  Athénben jártunk az Acer sajtókonferenciáján, ahol megismerhettük a cég üzleti eredményeit és legújabb termékeit.

 • Vékony Clevo notesz

  Nem fikció, nagyon is valós termék a Clevo M540G, mely sok szempontból szakít az eddigi Clevo-hagyományokkal.

 • Notebookot, de milyet?

  Szokásos heti piaci tárlatvezetésünk mellett néhány tanáccsal szolgálunk notebook vásárlásához.

Előzmények

Hirdetés