Transcend SSD320: egy SSD bevált recept alapján

Virtualizáció és végszó

Egy korábbi ötletből született következő tesztünk, ami a virtualizációval kapcsolatos. Aki már foglalkozott otthon a témával, az tapasztalhatta, hogy a háttértár sebessége nagyon sokat számít, ha egynél több VM (virtuális gép) van üzemben. Igazából már egyetlen VM is le tudja "ölni" a rendszert, ha telepítünk rá, nem kell ehhez kettő sem, pláne, ha a VM egy merevlemez "hátsó" 10-20%-án helyezkedik el, ahol a HDD feleolyan gyors, mint a külsején. Készítettünk négy Windows XP-s VM-et, és beütemeztük rajtuk, hogy egyidőben indítsák el a .NET Framework 3.5 telepítését. A telepítés témája teljesen véletlenszerű volt, annál fontosabb infó viszont, hogy ez a teszt alapjában véve inkább a meghajtók véletlenszerű és kis részben szekvenciális írási sebességét teszteli. A futási időt a time paranccsal mérjük le, így az eredmény minden esetben meglehetősen pontos.

Kissé meglepő módon, itt határozottan vette át az első helyet a Transcend SSD320.

Telepítés után beállítottuk, hogy 0 mp-es időközökkel induljanak el a VM-ek, és lemértük a négy VM együttes bootidejét. Az újdonságok itt is jól mentek, ami leginkább a négy rendszer egyidejű indításánál mutatkozott meg.

Végszó

A Transcend SSD320 egy már jól bevált recept alapján készült: SandForce vezérlő alacsony csíkszélességű, olcsó(bb) NAND chipekkel kombinálva. Ebből a szempontból leginkább a korábban már bemutatott Kingston V300-hoz áll legközelebb.


[+]

Az SSD320 teljesítményével alapvetően nincs gond, hisz néhány tesztünkben egészen az első helyig jutott. Ezzel szemben az árazás már annál inkább hagy kívánnivalót maga után, ugyanis az általunk tesztelt 256 GB-os példány jelenleg 56 000 forint környékén kapható, ami legalább 5000 forinttal drágább monjduk a Samsung hasonló kapacitású megoldásainál. Ennek ellenére jó teljesítménye miatt tetszett nekünk a Transcend SSD320 névre hallgató SSD.


Transcend SSD320 256 GB SSD

Oliverda

A Transcend SSD320 256 GB SSD-t a Transcend bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés