Hirdetés

Thermaltake Aquarius III vízhűtés

Hirdetés

Szerelés - IV

A PC része ezzel be is fejeződött, ám ne tegyük vissza a ház oldallemezeit, még ellenőriznünk kell majd később a rendszer megfelelő működését. Térjünk most a szivattyúra.

A szivattyú szelepeit gyárilag összekötik egy rövid csővel, hogy a tesztelésből a rendszerben rekedt vízből ne folyjon ki semmi szállítás közben. Ezt a kis csövet szedjük le és tegyük el – szállításkor szükségünk lesz rá.


IN-t az OUT-ba és az OUT-ot az IN-be


Ez is kész


Nyissuk meg teljesen a szelepeket

És ismét figyelem! Miután összekötöttük a rendszert, ellenőrizzük az összes csövet, csatlakozást és szelepet, hogy minden rendben van-e. Minden bilincs legyen a helyén és minden szelep legyen nyitva. A szivattyú üzembe helyezése előtt azt fel kell töltenünk hűtőfolyadékkal. Ha anélkül kapcsoljuk be, a szivattyú motorja leéghet!


Feltöltő nyílás

A gyártó desztillált vizet ajánl rendszeréhez – jogosan, hiszen a sima csapvíz vízkövet és algásodást eredményezhet. Egyik sem tesz jót a hűtésnek, sem a hűtőnek.

A mellékelt műanyag flakont 3/4-ig töltsük meg vízzel, húzzuk le a csövet a felső csőréről úgy, hogy közben tartsuk magasra a cső nyitott végét. Egyik szabad ujjunkkal fogjuk be az így nyitottá vált felső csőrt, ezáltal meggátoljuk, hogy a csövön keresztül kifolyon a víz a flakonból és esetleg oda folyon, ahová nem kéne. A cső végét helyezzük a feltöltő nyílásba, majd engedjük el a befogott csőrt a flakonon. A víz folyása közben tartsuk szemmel az ellenőrző ablakon a folyadékszintet.

A rendszert töltsük fel így kikapcsolt állapotban körülbelül 3/4-ig, majd kapcsoljuk be számítógépünket. Amint a gépet áram alá helyeztük, a szivattyúnak is működésbe kell lépnie. A csöveket óvatosan pöckölgessük és mozgassuk, hogy a víz áramlása beinduljon és a légbuborékok kikerüljenek a csövekből. Közben figyeljük a szintjelzőt és a gép belsejét, nehogy eresszen a rendszer. Folyamatosan töltsünk vizet a tartályba. Pár perces működés után ellenőrizzük ismételten a víz szintjét és szükség esetén töltsünk utána. A végső szint legyen 3/4-e az ablakban látható belmagasságnak. Tegyük helyére a gumi dugót és csavarozzuk vissza a díszlécet a központi egység tetejére.


Akcióban a Thermaltake Aquarius III

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés