Hirdetés

Thermaltake Aquarius III vízhűtés

Hirdetés

Szerelés - II

A mellékelt puha, gumiból készült alátétet húzzuk rá a csavarokra. Mindegyikre csak egyet. Ezek után egy-egy anyacsavart tekerjünk rá a csavarokra. Figyelem! Az anyákat csak kézzel szorítsuk meg, NEM szabad semmiféle szerszámot használni, nehogy túlhúzás miatt megsérüljön az alaplap!

A processzorra vékony rétegben (kb. 0,5 mm), egyenletesen kenjünk szilikonpasztát. Használjuk bátran a rendszerhez mellékelt pasztát, ennek jó a minősége. Nem profi felhasználók kerüljék az ezüstöt tartalmazó kencéket (főleg AMD Athlon rendszereknél).

Óvatosan helyezzük a CPU-ra a hűtőblokkot a fémszerelvénnyel együtt, majd minden egyes csavarra tekerjünk egy-egy anyát.

Ezeket is kizárólag kézzel húzzuk meg! Az anyák rögzítését átlósan (mint a kocsi kerékanyáinál) végezzük, így kiegyenlített lesz a húzóerő.

Mellékelve találunk még négy darab anyacsavart, ezeket is tekerjük a csavarokra és ismételten kézzel húzzuk meg őket, amennyire csak bírjuk. A kettős anyával rögzített blokk biztosan ül helyén (a processzoron), nem kell félnünk attól, hogy menet közben lelazul. Ezt saját megnyugtatásunkra kézzel ellenőrizhetjük.

Most dugjuk vissza a gumicsövet a CPU-blokk közepén lévő csatlakozóra, és ne feledjük el a szorító bilincset is visszatenni!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés