Hirdetés

Thermaltake Aquarius III vízhűtés

Hirdetés

Rakjuk össze a rendszert!

Elérkezett a várva várt pillanat - bár mi tapasztaltuk saját bőrünkön, hogy pillanatról szó sem lehet. Egy vízhűtéses rendszer összeszerelése odafigyelést és pontosságot kíván; gondoljunk csak bele, többszázezer forintos rendszerünket egy pillanat alatt megsüthetjük egy kis vízzel, ha akár csak egy csővezeték csatlakoztatását is elfusiztuk! Szóval, mély levegő, öt perc meditáció és neki is állhatunk. Első lépésben áramtalanítsuk PC-nket és szereljük ki az alaplapot. A szerelést ez esetben egy Intel Pentium 4 rendszeren mutatjuk be, az AMD-s gépeknél minimális az eltérés.


Az alaplapról szedjük le a CPU-hűtőt tartó műanyag keretet


Az útmutatót mindig tartsuk kéznél!

A szivacsos anyagaból készült alátétet helyezzük az alaplap aljára úgy, hogy annak furatai egybe essenek az alaplapon található, a CPU-hűtőjét eredetileg tartó, keretével. Most helyezzük erre az egyik fémből készült szerelvényt; a csomagban mellékelt négy hosszú csavart vegyük elő és óvatosan toljuk át a furatokon:

Fogjuk meg ujjainkkal a csavarokat és fordítsuk meg az alaplapot. Ügyeljünk közben arra, hogy a csavarok ne csússzanak ki a furatokból.

Időközben a CPU-blokk középső csatlakozásáról húzzuk le a csővezetéket. Ehhez nyomjuk össze erősen a szorító bilincset, majd húzzuk öt centiméternyit a csövön felfelé.

A másik fém szerelvényt helyezzük a CPU-blokkra. Ezt csak egyféleképpen lehet, így kicsi az esélye, hogy rosszul csináljuk.. Most egy kicsit tegyük félre a CPU-blokkot és térjünk vissza az alaplapi szerelésünkhöz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés