Tellur Hypnos: kompakt hangprojektoros szett, olcsón

Kipróbáltuk a 2.1 csatornás, mélynyomóval rendelkező hangrendszert.

Tellur Hypnos

Trendek jönnek-mennek, de az szinte biztos, hogy a kedvező árú, kompakt, otthoni, asztali hangrendszerekre mindig lesz igény! Ebből fakadóan folyamatosan bukkannak fel új cégek, amelyek ezen a területen próbálnak meg érvényesülni megoldásaikkal.[+]

Közéjük tartozik a román Tellur, amely egy fiatal vállalat, egészen pontosan 2015-ben alapították. A kínálatukban található Hypnos fantázianevű hangrendszert nyílt alkalmunk kipróbálni a közelmúltban, amely az olcsó, kisméretű audioeszközök sorát erősíti. (Érdekes tény: A tellúr az egyetlen természetes kémiai elem, amelyet először Magyarország területén fedeztek fel. Konkrétan Erdélyben, 1782-ben, amely ekkor a Magyar Udvari Kancellária fennhatósága alatt működött, de a Habsburgok uralma alatt. A periódusos rendszerben az 52-es a rendszáma.)

Hirdetés

Trükkös dizájn

A termék egy központi egységként funkcionáló hangprojektorból és egy ehhez vezetéken csatlakozó, különálló mélynyomóból áll. Egy vezeték nélküli megoldás jobb, elegánsabb és kényelmesebb lett volna, de az valószínűleg megdobta volna a költségeket. A soundbar fél méter széles, 11,2 centiméter mély és 5,4 centiméter magas, utóbbi adat pedig azt jelenti, hogy szinte minden monitor elé, alá odatehető, nem kell félni attól, hogy kitakarja a képet.


[+]

A külsejével a magasabb kategóriás, Dolby Atmos támogatású hangprojektorokat idézi, amelyek előre, oldalra és függőlegesen pozicionált hangsugárzókkal dolgoznak, azonban ez csak egy optikai trükk.  Mindössze két darab, egyenként 3 hüvelykes integrált hangsugárzóval rendelkezik, amelyek felfelé szórják a hangokat (ezeket fedi a kör alakú hangszórórács). Az oldalt végigfutó rács ugyan azt sejteti, hogy mögötte is hangszórók találhatóak, azonban ez csak illúzió, onnan nem szól semmi.


[+]

A tetején alkalmazott csillogó fekete fényezés nagyjából 7-8 éve volt nagy divat, de ettől függetlenül látványosnak látványos. Ugyanakkor borzasztóan rosszul tűri a szennyeződéseket: az ujjlenyomatok, porszemek nagyon meglátszanak rajta, már attól koszos lesz, ha csak ránéz az ember. Itt helyeztek el egyébként a dizájnerek egy érintésérzékeny kezelőpanelt, amelyet egész sokszor nyomkodtunk, mert pont kényelmesen el lehetett érni, mikor betettük a monitor alá. Jár mellé egyébként egy távirányító is, amely egy teljesen szimpla, szabványos darab, ehhez hasonlót már sokat láttunk.

A csatlakozók, konkrétan a mélynyomó kimenete és egy 3,5 mm analóg jack a hátlapon kaptak helyet. A cég dicséretére váljék, hogy egy 3,5 mm-es jack dugókban végződő kábelt csomagolt is a termék mellé. Az állítva használható mélynyomó viszonylag karcsú darab, hiszen 38,7 centiméteres magasságához, 36,7 centiméteres mélység, és csak 9,5 centiméteres szélesség társul. Súlya kevesebb mint 4 kilogramm, így viszonylag könnyen lehet mozgatni.


[+]

Főbb paraméterek
Tellur Hypnos
Kialakítás 2.1 csatornás hangprojektoros hangrendszer különálló mélynyomóval
Hangszórók 2 db 3" + 1 db 5"
Teljesítmény 2 x 12 watt + 24 watt
Frekvenciaátvitel 65 Hz - 20 kHz
Impedancia 4 ohm
Jel-zaj viszony 78 dB
Bluetooth támogatás Van, Bluetooth 4.2
Méret Hangprojektor: 50 x 11,2 x 5,4 cm
Mélynyomó: 38,7 x 36,7 x 9,5 cm
Tömeg Hangprojektor: 1,1 kg
Mélynyomó: 3,9 kg
Tartozékok Jack kábel, távirányító, használati utasítás
Csatlakozók 3,5 mm analóg audiocsatlakozó
Gyártó honlapja www.tellur.com
Termék honlapja Tellur Hypnos
Fogyasztói ár 40 000 forint
Garancia 2 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés