Hirdetés

Tavaszköszöntő hardvercsokor

Hirdetés

Wi-Fi

Két új ac-s Wi-Fi szabványt támogató Netgear router érkezett a hazai piacra. Az R6250 Wi-Fi szempontjából AC1600-as sebességmegjelölést kapott, ami 2,4 GHz-en két adatfolyamos (spatial stream), 300 Mbps elvi csúcssebességű, 5 GHz-en három adatfolyamos, 1300 Mbps elvi csúcssebességű kapcsolatból áll össze. Telepítettek rá négy Gigabit Ethernet portot és egy USB 3.0 csatlakozót is, illetve megkapta a fejlett, akár okostelefonról vagy tabletről is elérhető Genie kezelőfelület. Wi-Fi szempontjából a Beamforming technológiát kell kiemelni: három adatfolyamából egyet vagy akár többet is egy dedikált készülékhez tud rendelni, ami stabilabb adatátvitelt biztosít. A Netgear R6250 router vételára 44 900 forint.

Új csúcsmodell mutatkozott be a Netgear ac-s Wi-Fi routereinek kínálatában. Az R7000 Nighthawk kétmagos, 1 GHz-es központi egységgel büszkélkedik, AC1900-as Wi-Fi sebesség megjelöléssel. Három hatalmas, cserélhető antennája van, melyek segítségével 1300 Mbps-os elvi csúcssebességre képes ac-s Wi-Fi adatátvitelnél, és természetesen támogatja a Beamformingot. Hátulján négy Gigabit Ethernet csatlakozó sorakozik, és a WAN aljzat is erre a tempóra képes. Két USB csatlakozója közül a hátsó USB 2.0-s, elöl viszont USB 3.0-s konnektor mosolyog. Természetesen az új csúcsmodell is a Genie kezelőfelülettel érkezik, éppen a napokban próbáltuk ki tesztlaborunkban, tényleg nagyon fürge darab. A Netgear R7000 Nighthawk csúcs router vételára 59 900 forint.

Aki csak alapszintű, olcsó routert keres, annak a Netgear JNR1010-et ajánljuk a figyelmébe. Az egyetlen vaskos antennával ellátott modell egy n-es Wi-Fi adatfolyamot (spatial stream) biztosít 150 Mbps-os elvi csúcssebességgel, négy Ethernet LAN aljzata pedig 100 Mbps-ot tud. Nincs USB csatlakozója, viszont már erre az egyszerű modellre is felkerült a felhasználóbarát Genie kezelőfelület. A Netgear JNR1010 mindössze 5690 forintba kerül.

A Ciscótól a Belkinhez került Linksys kínálatában is megjelent egy új ac-s Wi-Fi csúcs router. Az EA6900 szintén AC1900 sebességmegjelölést kapott, 2,4 Ghz-en négy n-es adatfolyamot kezel 600 Mbps-os elvi csúcssebességgel, 5 GHz-en pedig három ac-s adatfolyammal 1300 Mbps-ot tud. Netgear konkurenséhez hasonlóan Gigabit Ethernet portjai vannak, és ellátták USB 2.0, illetve USB 3.0 csatlakozóval is. A Linksys újdonsága három külső és három belső antennával valamivel több mint 46 000 forintba kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés