Hirdetés

Tápegységek az OCZ-től

Hirdetés

Hasonló belső

Belül a két 120 mm-es ventilátor típusa is utal a beszállítóra. A Gamernek 0,45 amperes, tápegységes viszonylatban is elég erős (és várhatólag nem túl halk) a lapátkereke, a Stealth viszont kellemesebb, 0,3 amperes Yate Loon modellt kapott, amely minden bizonnyal halkabb lesz, feltéve, hogy jó a szabályozása.

A belsőre pillantva, ha másról nem, akkor a gyanúsan vékony hűtőbordákról fel lehet ismerni, hogy az FSP termékeiről van szó. Egészen pontosan az Epsilonok ikertestvére mai két OCZ tesztalanyunk. Ezt az FSP700 elnevezésű, aktív PFC áramkörös felépítést nagyjából két éve tervezték, azzal a céllal, hogy átlagosan 80% fölötti hazásfokot produkáljon akár ezer watthoz közeli teljesítménynél is.

Az OCZ-k nyomtatott áramkörén az FSP700-80GLC név mögött zárójelben a „new” (új) szócska is szerepel, minden bizonnyal néhány módosítást hajtottak rajta végre az eredetihez képest.

Csupán néhány különbséget fedeztünk fel a 700 wattos GameXstream és 600 wattos StelathXstream között. Az egyik az eltérő márkájú bemeneti oldali kondenzátor, amely a játékos hétszázas esetében nagyobb teljesítményű, de csak 85 fokra hitelesített CapXon volt, míg a hatszázas lopakodóban 105 fokos OST terméket találtunk.

A GamerXstream kimeneti oldalán – ahol egyébként a StealthXtreamhez hasonlóan 85 fokos CapXon kondenzátorok dolgoznak – egy érdekes apróságot fedeztünk fel. A mai, modern tápoknál gyakran előfordul, hogy túl kicsi terhelésű konfigurációval egyszerűen nem hajlandóak elindulni, mert beépített védelmük hibás működést jelez. A legegyszerűbb kiküszöbölése ennek a problémának egy terhelő ellenállás behelyezése, mely némi extra fogyasztás és hő produkálásáért cserébe stabilizálja a startot.


A GameXstream 700 W-nek van...

Elegánsabb a GameXstream 700-ban, a sárga vezetékek fölött látható kis fekete pakk, melyben egy kondenzátor és némi elektronika rejtőzik. Ezek csak induláskor produkálják azt az extra fogyasztást, amelyre különösen kis étvágyú konfigurációknál szükség van a sikeres starthoz. A későbbiekben ez az elektronika már nem fogyaszt úgy, mint az egyszerűbb ellenállás, tehát nem rontja a táp hatásfokát.


...a StealthXstream 600-nak viszont nem látszik a startot segítő áramköre

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • OCZ

Azóta történt

 • Mode Com tápok minden szinten

  Két kisebb, passzív PFC-s és két nagyobb, moduláris csúcsmodellt próbáltunk ki a Mode Com tápkínálatából.

 • FSP Epsilon 80 Plus

  Kipróbáltuk az FSP felsőkategóriás tápjának új, gazdaságosabb sorozatát.

 • Optimális Corsair táp

  400 wattos, magas hatásfokú, jó minőségű, aktív PFC-s, sok csatlakozóval felszerelt a Corsair új, CX400-as tápja.

 • Asus izompacsirta

  Sok minden más mellett nagy teljesítményű tápokat is forgalmaz az Asus, egyet kipróbáltunk.

Előzmények

Hirdetés