Hirdetés

Számítógépek iskolakezdésre

Újdonságok


Hivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Mielőtt belevágnánk a címben is szereplő témába, az iskolagépek bemutatásába, először – röviden – tálaljuk a hardverpiac aktuális újdonságait. Elsősorban a Cooler Master volt aktív az utóbbi napokban. Két egészen érdekes processzorhűtőjük érkezett meg a hazai piacra. A Vortex Prónak, a lapos házban gondolkodók örülnek majd. Hűtőbordája 58,5 mm magas, ami fölé 25 mm vastag, 92 mm átmérőjű ventilátor kerül. A borda két részből áll. A felső lamellasorra négy hőcső vezeti a processzor melegét, melyek közvetlenül érintkeznek vele. A Cooler Master Vortex Pro a ma forgalomban lévő Intel (LGA1366/1156/775) és AMD (Socket AM3/AM2/940/939/754) foglalatokra szerelhető, vételára pedig három év garanciával 8400 forint.

Minden tekintetben nagyobb a V6GT hűtő. Nagyobb a bordája, több hőcső osztra rajta a meleget, és több, illetve nagyobb ventilátor hűti. Nem csak nevében szerepel a V-betű. Hat hőcsövét úgy rendezték V alakba, hogy azok a lehető legjobban terítsék a sűrű lamellákra a meleget. A fémlapokat a hatékonyabb légáramlás miatt öt fokkal megdöntötték. Az egész rendszer köré két 120 milliméteres ventilátor illeszkedik, melyek fordulatszáma percenként 800-2200 között változik. Az óriás tömege közelíti az egy kilogrammot, a Vortex Próhoz hasonlóan felmegy minden lényegesebb processzorfoglalatra, vételára pedig három év garanciával 18 500 forint.

Pár hete teszteltük a Cooler Master legújabb és leghatékonyabb tápsorozatának, a Silent Pro Gold családnak legkisebb, 600 wattos tagját. A bámulatosan magas, 80 Plus Gold minősítésű hatásfokot fejlett belső felépítéssel érték el, mely merőben eltér a megszokottól. A magasabb hatásfok kisebb hőtermelést jelent, így a táp kisebb hűtést igényel, tehát halkabb. A napokban elérhetővé vált a teljes Silent Pro Gold kínálat egészen 1200 wattig. Nehéz elhinni, de még a legnagyobbnak is összevont 12 voltos ága van, melyen brutális 1176 watt leadására képes. Az 1000 wattosnál 984 wattot, a 800 wattosnál 780 wattot, a 700 wattosnál 672 wattot, a legkisebb, 600 wattosnál pedig 576 wattot képes leadni ez a legfontosabb ág. Tesztünk tanúsága szerint már a hatszázas is bőven elég egy húzott csúcsprocesszorhoz és három felsőkategóriás GPU-hoz. A Cooler Master Silent Pro Gold sorozatra öt év garanciát vállal a gyártó, az egyes modellek vételára pedig emelkedő sorrendben 37 500 Ft, 43 000 Ft, 49 000 Ft, 61 500 Ft és 72 000 Ft.

Mire megkezdődik az iskola, éppen itt lesz az Acer nagyon érdekes, TimelineX szériájának legkisebb, otthoni felhasználásra szánt darabja. Az Aspire 1830T csupán 11,6 hüvelykes kijelzőjén ugyanúgy 1366x768 pixel sorakozik, mint a legnagyobb, 15,6 hüvelykes testvérmodellén. Lelke egy új processzor, a Core i3 380UM, melyről még nem sokat tudni. Kétmagos, órajele csupán 1,33 GHz, és van integrált grafikus magja, szóval a Core 2 érában CULV-nek nevezett processzorok utódja lehet. A kicsi, hatcellás akkumulátorral csupán 1,4 kilogrammot nyomó gépbe 4 GB memóriát, 320 GB-os merevlemezt, n-es Wi-Fi adaptert, Bluetooth modult és 63 Wh-s akkumulátort sűrítettek, külsejére pedig többek között HDMI csatlakozó került. A pici erőgép Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel és egy év garanciával 219 915 forintért vásárolható majd meg.

Biztosan sok iskolába járóval előfordult már, hogy fénymásolásra kölcsön adta füzetét, aztán napokkal később, hosszas utánajárással sikerült csak visszaszereznie. Most, a Media-Tech kicsi és ügyes kézi scannerével ennek vége lehet. Segítségével helyben, akár számítógép igénybevétele nélkül is másolatot készíthetünk legfeljebb A4-es lapjainkról. A készülék egy régimódi, húzós scanner, amit végig kell mozgatni a beolvasásra szánt felületen. Az eredményt micro SD memóriakártyára menti, de USB-n keresztül számítógépre is köthetjük. Optikai felbontása 600 dpi, fekete-fehér és színes módban üzemel, áramellátásáról pedig két ceruzaelem gondoskodik, melyekkel nagyjából 200 lap beolvasására képes. A Media-Tech Scanline vételára 22 900 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés