Hirdetés

Nagyot durranthat a Sony PlayStation 4

Mit rejt még a konzol?

A cikkben számos beágyazott videó mutatja be, hogy az előbbi oldalon leírt technikai részletek a gyakorlatban mit jelentenek. Ki kell emelni, hogy minden bemutatott alkotás így fog kinézni az új konzolon.

Hirdetés

A Sony persze az extrákra is gondol, így a Gaikai felhős szolgáltatását aktívan használják. Ennek megfelelően a játékok az online vásárlás után azonnal játszhatók lesznek, vagyis nem kell megvárni a letöltést. Persze amint a masina merevlemezére került a program, máris át lehet váltani a dedikált hardverre. Ebben az a jó, hogy a mentések nem vesznek el, így ott lehet folytatni, ahol a felhőben abbahagyta a játékos. Szintén érdekes lesz a barátok játékának valós idejű figyelése is, ez alapvetően a közösségi szolgáltatásokhoz tartozik, amit nagyon szeretne erősíteni a Sony.

Sony PlayStation 4 DualShock 4
Sony PlayStation 4 DualShock 4

A játékvezérlő is megújul, így a DualShock 4 számos extra funkciót kap az elődhöz képest. A bevált dolgokon a vállalat nem változtatott, így a különböző gombok és karok elhelyezése és funkciója nem módosul. Megjelenik azonban egy tapipad is a gamepeden, amit bármire felhasználhatnak a fejlesztők. A vezérlő hátulján egy kéken világító rész található, amiről kiderült, hogy a PlayStation Eye egységhez szükséges. Utóbbi egy különálló része a konzolnak, így megfelelően el lehet helyezni a tévé előtt a tökéletes működéshez. A terméken két 1280x800 pixeles kamera lesz, amelyek 60 képkockát rögzítenek másodpercenként. Ez felel majd a mozgásérzékelésért, illetve nyilván videokonferenciához is jók, akár sztereó 3D-s módban is.

Sony PlayStation 4 Eye
Sony PlayStation 4 Eye

A konzol egy igen érdekes képessége, hogy a vezérlőn található Power gombbal akár játék közben is azonnal kikapcsolható. Ilyenkor alapvetően egy hibernált állapot lép fel, ami azt jelenti, hogy a gépet elindítva mindent ott lehet folytatni, ahol előzőleg abbahagyta a játékos. A közösségi szolgáltatásokra a Share gomb való, így ezzel lényegében bármit megoszthatunk a PlayStation Network felületen keresztül. A PlayStation 3-mal való kompatibilitás a korábbi híreknek megfelelően a Gaikai felhős szolgáltatásán keresztül lesz megoldva, és valószínűleg mindenki örömmel veszi tudomásul, hogy a Sony a használt játékok futtatását sem fogja korlátozni. Ez persze csak a fizikailag beszerzett programokra igaz, mivel az online vásárolt játékok profilhoz lesznek kötve. A Sony a PlayStation Vita nevű kézikonzolt is hasznosítani szeretné, így a PlayStation 4-en futó játékok streamelhetők lesznek az apró masina kijelzőjére, így azon is lehet majd őket játszani.

Az egyéb paraméterek tekintetében a gép nem hoz kiemelkedőt, de igazából ezt senki sem várta. Marad a Blu-ray olvasó, lesz a konzolban Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 2.1-es vezérlő, illetve az USB 3.0-s portok sem hiányoznak. A képet HDMI-n vagy analóg AV kimeneten keresztül lehet a tévéhez kötni, a hangok továbbítására optikai aljzat is lesz.

Sony PlayStation 4

A PlayStation 4 az év végén jelenik meg, de pontos dátum egyelőre nincs. A Sony a játékok szempontjából többek között a Knack, a Killzone: Shadow Fall, az Infamous: Second Son, a DriveClub és a The Witness exkluzív, illetve a Destiny, a Watch Dogs és a Diablo III multiplatform címekkel szeretne nyitni, de ezek mellett még készülnek alkotások, többek között egy a Deep Down munkanév égisze alatt.

Abu85

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés