2018. június 18., hétfő

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

A legolcsóbb Sony 4K HDR tévé

Az Android TV okostévérendszer lehet a kompromisszum a kedvező árért cserébe.

Értékelés

Az, hogy 2016-ban egy ilyen nagy márka, ennyi extra tulajdonsággal teletömött, 4K HDR támogatású tévéjénél akadással, belassulással, olykor fagyással, illetve más, kezeléssel kapcsolatos problémákkal kell számolni, az egyszerűen nevetséges. És hiába nem a Sony a ludas ebben, hanem a Google, ez alapvetően nem fog érdekelni senkit, mint ahogy nem érdekli az embereket akkor sem, amikor más gyártó, szintén Android TV-s készülékével küzdenek.

Sony KD-49XD7005
Sony KD-49XD7005 [+]

Ezt leszámítva viszont teljesen rendben van a Sony KD-49XD7005 tévé. A beépített hangrendszer átlagos, de hibázni nem hibázik. Az előre telepített Kodi médialejátszó jól muzsikál, az alkalmazáskínálat pazar, bár a hardver nem elég erős a komoly, 3D játékokhoz, így a tévé nem képes kiváltani egy játékkonzolt maximálisan. A távirányító korrekt, mint ahogy az is, hogy a külső vezérlőeszközök használatát is támogatja.

A kép minőségével akadnak kisebb bajok, melyek közül elsősorban a néha feltűnő felhősödést lehetne kiemelni. Mindenesetre normális beállítások mellett a végeredmény szép, még ha nem is tökéletes. A dizájn teljesen átlagos, ami egyáltalán nem baj, hiszen így gyakorlatilag bármilyen típusú belső térbe viszonylag egyszerűen beilleszthető. A tévé ára abszolút versenyképes, hiszen az ilyen méretű 4K HDR televíziók szegmensében az olcsóbbak közé tartozik.


Sony KD-49XD7005 tévé

A Sony televíziót a Sony magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

elefant

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.