Hirdetés

Sony 46NX710 3D LED LCD tévé teszt

Megszólalás és értékelés

Hangzás

Hirdetés

Összesen 26 watt maximális kimeneti teljesítményt kínál ez a tévé, ami ahhoz tökéletesen megfelelő, hogy egy átlagos méretű szobát megtöltsünk zajjal, viszont többek között a rejtett hangszóróknak köszönhetően a hangzást túlzás lenne világbajnoknak nevezni.

Háromféle előre eltárolt beállítás közül választhatjuk ki a számunkra legszimpatkusabbat, amibe elméletileg az is belejátszhatna, hogy éppen milyen tartalmat nézünk. Jó lenne azt mondani, hogy ha valaki egy focimeccsről átkapcsol egy beszélgetős magazinműsorra, akkor azonnal állítsa át Dinamikusról Clear Voice-ra (itt így hívják a beszédkiemelés opciót) a tévét, mert olyan fantasztikus élményben lesz része. De ilyet nem állítunk, mert sok értelme nem lenne. Ugyan természetesen hallani némi különbséget az egyes beállítások között, de túlzás lenne jelentősnek nevezni az eltérést. Természetesen a magas és mély hangszíneken is módosíthat kedvére a felhasználó, de sokat senki se várjon ettől.

Ugyanezt mondhatjuk el a S-Force Front Surround rendszerről, amelyről azt ígéri a gyártó, hogy segítségével felfedezhetjük a digitális térhatású hang valódi hatását az innovatív hangtechnológiának és a tévé hangsugárzónak köszönhetően. Ez aztán nem semmi, vélhetné az ember, ha már korábban nem találkozott volna hasonló nagy szavakkal. Sajnos azonban a helyzet pont az, mint más tévék esetén is, azaz térhatású hangzásról szó sincs, ahhoz minimum egy beépített hangprojektor kéne, de ilyet ez a modell sem tartalmaz.

Vélemény

A Sony KDL-46NX710 személyében egy kettős érzéseket kiváltó készülék járt nálunk. A kezelés és a menürendszer megint nem nyerte el tetszésünk, és a beépített a médialejátszó is sikerülhetett volna jobban. Szintén negatívumként könyveltük el, hogy a 3D tartalmakhoz szükséges szinkronjeladót nem integrálták, illetve ennek kezelése sem túl elegáns a tévé hátuljából előkunkorodó zsinórnak köszönhetően.

Azonban a netes tartalmak mennyisége és minősége sok mindenért kárpótolt. A távirányító remek, akárcsak a kislexikon, illetve a dizájnnal is elégedettek voltunk, ami persze főleg a különleges talppal ütős. Ez persze nem sokat számítana, ha a képminőség gyatra lenne, de erről szó nincs. Az SD és HD tévéadások ugyanúgy rendben voltak, mint az egyéb forrásból származó tartalmak.


Sony KDL-46NX710

elefant

A Sony KDL-46NX710 LCD tévét a Sony magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés