SLI-s óriásnotebook és egyéb érdekességek

Hirdetés

Asus és MSI notebookok

Újabb, Intel Core processzorokra épülő notebookok érkeztek a hazai piacra. Az MSI középkategóriás Megabook M szériájában a 660-as modellekben dolgozik az új szív. A közepes, 358 x 259 x 33 milliméteres, 2,5–2,8 kilós testben Intel 945GM északi és ICH7-M déli híd köti össze a komponenseket. A 15,4 hüvelykes WXGA kijelzőre a chipkészletbe integrált grafikus vezérlő varázsol képet. Az extra szolgáltatások közül az 1,3 megapixeles webkamera és a 4 az 1-ben kártyaolvasó érdemel említést. Az 1,66 GHz-es, kétmagos processzorral, 512 MB DDR2 memóriával, 80 GB-os merevlemezzel, DVD-íróval és 8 cellás akkumulátorral szerelt modell vételára 293 000 Ft; ebbe beletartozik a Windows XP Home operációs rendszer is.

Az MSI subnotebook-családja S betűt, a core-os sorozat pedig 262-es számot kapott. A 12,1 hüvelykes WXGA kijelző köré épített, 303 x 225 x 30 milliméteres, 1,8 kilós jószág ugyanolyan izmos, mint nagyobb társa, csak a webkamera hiányzik belőle. Az előző modelltől csupán 60 GB-os merevlemezében eltérő felszereléssel, szintén Windows XP Home operációs rendszerrel kapható S262-ért 329 000 forintot kell fizetni.

Az Asusnál nagyon jól tudják, hogy a notebookok ma már nem csak hordozható második számítógépek, hanem gyakran helytakarékos elsőszámú gépként is üzemelnek. Ezt a kategóriát az angol DTR (desktop replacement – asztalit kiváltó) rövidítéssel szokás illetni. Az Asus A7Jb és W2Jc termékcsaládja 17 hüvelykes kijelzők és kétmagos Core Duo processzor köré épül, és tud mindent, amit egy asztali gép. A processzor alatt Intel 945 PM chipkészlet dolgozik, de a hatalmas, WXGA vagy WSXGA felbontású kijelzőt már különálló, Mobility Radeon X1600 hajtja, amely 256 MB GDDR3 memóriából gazdálkodik. Még a 4 az 1-ben kártyaolvasó is közös, de a többi alkatrész különbözik.

A legnagyobb eltérés a külsőben van. Az A7Jb klasszikus, középkategórás Asus modellekre jellemző köntöst kapott, csak méretében különbözik társaitól. Mivel multimédiára szánták, TV-vevőt szereltek bele, melyhez távirányító is jár. További extra az 1,3 megapixeles webkamera. A 405 x 314 x 38 milliméteres gép 4 kilogrammos súlyával már nem a hordozhatóság királya, de sokkal kompaktabb egy asztali gépnél. Az 1,83 GHz-es, kétmagos processzorral, 1 GB memóriával, 100 GB-os merevlemezzel és DVD-íróval felszerelt változatért (R003) 553 000 forintot kell kifizetni, de kapunk mellé egeret, hordtáskát és gazdag szoftverkörítést is.

A W2Jc megjelenésében akár a Apple MacBook Pro gépeivel is versenyezhet. Nemcsak külseje, hanem belseje is ugyanolyan versenyképes. Tovább növeli értékét, hogy digitális és analóg TV-vevőt is telepítettek belé. Sajnos attól függetlenül, hogy ki kínálja, a csúcstechnológiának keményen megkérik az árát. A 2 GHz-es processzorral, 1 GB memóriával, 100 GB-os merevlemezzel, DVD-íróval és 17 hüvelykes, WSXGA+ felbontású kijelzővel ellátott Asus W2Jc (U002) vételára táskával, egérrel, szoftvercsomaggal együtt 765 000 Ft.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Csata a „leggyorsabb videokártya” címért

    Tesztünk megjelenésével egy időben indítja útjára hivatalosan az NVIDIA a GeForce 7950 GX2-t, mellyel a Radeon X1900 XTX-et próbálja meg letaszítani a trónról.

  • Megérkezett az AMD AM2-es foglalata

    Az AMD sem tudott ellenállni az iparág nyomásának, a közkedvelt Athlon 64-ek is is DDR2 memóriára váltottak. Az új platform sebességét már bemutattuk, most a hazai árakon a sor.

  • Inteles Macintoshok

    Heti újdonság- és érdekességbemutatónk mellett Intel Core processzoros Apple gépekkel is megismerkedünk.

Hirdetés