4+1 olcsó akciókamera tesztje

GoPro Hero: tesztvideók, fotók

Videók

GoPro Hero 1080p@30 fps Scene 2 (549 MB) nyersanyag letöltése

Ami a GoPro használatakor azonnal feltűnik, az a kép világossága, emiatt felhős időben picit fátyolosabb az összhatás, és bár a részletek így kétségkívül jól kivehetőek, ugyanakkor jóval nehezebb megállapítani, hogy milyen napszak van. Mondhatni, kissé steril benyomást kelt. Erős napsütésnél vagy jó megvilágításnál (akvárium) viszont változik a kép, enyhén túlszaturált lesz, így élettel telibbnek hat majd azoknak, akik szeretik ezt a kissé meseszerű képi világot.

Sötétben, közvilágítás mellett viszont a GoPro képességei nem túl erősek. Összességében véve a zajosodáson kívül túl sötét a kép (minimálisan megvilágított helyeknél ez szinte totális sötétséget eredményez), elvesznek a részletek, például a rendszámokat már nehéz vagy bizonyos távolságon kívül akár lehetetlen elolvasni. Mikrofonja az Evolveo W8-hoz hasonló, annál viszont több mély hangot vesz fel, és jobban összeszedi, felerősíti a zajokat a tokon keresztül.

Fotók


[+]

Ha egy szóval kellene jellemezni a GoPro fotózási képességeit, akkor az lenne: felejthető. A felbontás kicsi, a JPEG tömörítés pedig teljesen tönkreteszi a részleteket, a kép emiatt egyáltalán nem tűnik élesnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés