4+1 olcsó akciókamera tesztje

Evolveo SportCam X3: tesztvideók, fotók

Videók

Evolveo X3 1080p@30 fps Scene 2 (823 MB) nyersanyag letöltése

Általánosságban vizsgálva az X3-mal készített videó minőségét, megállapítható, hogy kicsit elhaladt felette az idő. A dinamikatartomány szűk, emiatt a világos részek hajlamosak beégni, a sötét részekben pedig elvesznek a részletek, sőt a képzaj is jelentősen felerősödik ezeken a részeken. Ez főként a nagyon sötétben felvett jeleneteknél látszódik, ám az is igaz, hogy a minimális közvilágítás mellett rögzített felvételen a nagy zaj ellenére is látható valami, nem úgy, mint egyes konkurenseknél.

Sajnos a színek tompák, és a színhelyesség sem az erőssége az X3-nak. Képélesség terén is lenne mit javítani, ugyanis csak a közeli dolgok vehetőek ki könnyen, távolodva egyre kevesebb részlet látható. A mikrofonja nem rossz, bár a rázkódás során minden zajt összeszed, akárcsak a többi hasonló kamera. Ezen lehetne javítani, ha az Evolveo kicsit feszesebbre tervezné a rögzítésre szolgáló becsúsztatható papucsokat, mivel eléggé lötyögős gyárilag. Sajnos a puska formának megvan az a hátránya, hogy hossza révén könnyebben billen előre és hátra.

Fotók


[+]

A fotókat illetően megtalálhatóak ugyanazok a negatívumok, amelyeket a videó során megemlítettünk. Sajnos a szűk dinamikatartomány, a zajosság és a gyenge színek eléggé hazavágják a minőséget, ehhez pedig adódik némi kromatikus aberráció is. Sajnos a fókuszbeállítás sem az igaz, csak a közeli tárgyakra fogható rá, hogy élesek valamennyire.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés