Hirdetés

4+1 olcsó akciókamera tesztje

Evolveo SportCam W8: tesztvideók, fotók

Videók 1080p@60fps

Evolveo W8 1080p@60 fps Scene 2 (823 MB) nyersanyag letöltése

Videók 1080p@30fps

Evolveo W8 1080p@30 fps Scene 2 (682 MB) nyersanyag letöltése

Tisztán látszik, hogy képminőségét tekintve a W8-as Evolveo egy teljesen másik kort képvisel, mint az X3. Ez azonban nem jelenti az, hogy tökéletes lenne, de ezt egyik olcsó akciókameráról sem lehet elmondani. A kép élessége már nagyon jónak mondható, a fénymérés is jóval ügyesebb, jól reagál a fényváltozásra, összességében ezeknek hála sokkal kevesebb a beégett rész, cserébe az összkép is sötétebb, könnyebben vesznek el részletek. A dinamikatartományon még lenne mit javítani. A színek kicsit lágyak, de legalább nem túlszaturált, és a színhőmérséklet sincs bántóan elcsúszva nappali körülmények között.

Este használva a W8 teljesítménye nem az igazi, nagyon zajos képet rögzít, elvesznek a részletek, a kép picit vibrál, a színek elcsúsznak. A kamera viszont egész jól tűri a vibrációt, a kép nem hullámzik, csak picit remeg, nem lesz tőle rosszul a néző. Nem tudunk a mikrofonról kiemelkedően jót mondani, de igazából rosszat sem. A szélzajt, mint minden induló, ez is összeszedte, de ha ez nem volt, akkor azért felfedezhető például a felvételen a motorhang és egy-két részlet, noha az alsóbb frekvenciákat nem igazán rögzítette a kamera. Cserébe a rezgésékből fakadó hangokat sem erősítette fel annyira, hogy az élvezhetetlenné tegye a felvételt.

Fotók


[+]

A fotóktól nem érdemes csodát várni, viszont szükségmegoldásként bőven megteszi. Akciókamerás viszonylatban a képélesség rendben van, noha a nagyon távoli dolgok nem elég élesek. Ugyan van képzaj, és a JPEG tömörítés is erős, de nem vész el minden részlet, a kromatikus aberráció pedig egészen visszafogott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés