Shuttle DS57U: pici passzív PC Broadwell-lel

Értékelés

Nehezen tudunk fogást találni a Shuttle DS57U barebone PC-n. Külsejét tekintve egy pici, viszonylag könnyű, de puritán géppel van dolgunk, mely ugyan valószínűleg nem lesz a nappali dísze, de nem is erre tervezték, ugyanakkor akit a külcsín nagyon zavarna, az könnyen elrejtheti vagy rögzítheti egy megfelelő helyre a fekete dobozkát. A Celeron 3205U nem egy izomkolosszus, ugyanakkor irodai feladatokra, internetezésre, illetve IGP-jével különféle videoanyagok lejátszására is bőven alkalmas lehet, sőt aki 8-10 évvel ezelőtti játékokra vetemedne, az a megfelelő beállítások mellett még játszhat is a Broadwellen. Szintén jó hír, hogy az SSD mellett a nagyobb kapacitású merevlemezről sem kell lemondanunk, hisz az mSATA aljzatnak hála mindkettő egyazon időben lehet jelen a DS57U belsejében. Hab a tortán, hogy SSD-t alkalmazva forgó alkatrész nélküli, teljesen zajmentes gépet kaphatunk, mely nem mellesleg nagyon alacsony fogyasztású is.

Különféle csatlakozókból szintén nincs hiány a Shuttle gépén, akárcsak a hálózati kapcsolatok lehetőségéből, ahol két LAN és egy Wi-Fi közül választhatunk, vagy párhuzamosan akár mindhármat használhatjuk, ha a szükség épp úgy hozná. Összességében tehát nem találtunk említésre méltó hiányosságot DS57U-val kapcsolatban, így már csak az ár kérdése maradt hátra. Az általunk kipróbált, Celeron processzorral szerelt modellhez per pillanat 81 000 forint környékén lehet hozzájutni, amihez persze még hozzájön majd a tetszőleges kapacitású memória, illetve háttértár. Aki karcsúbb igényekkel rendelkezik, még akár 100 000 forintból is kihozhatja a komplett gépet, ami mindent számításba véve szerintünk elég kedvező, így a Shuttle DS57U kisméretű PC-je részünkről kétségkívül ajánlott választás.


Shuttle DS57U barebone PC

Oliverda

A Shuttle DS57U-t a Shuttle bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Takarítson meg 63%-ot az UPDF MI-vel és javítsa fel PDF-szerkesztési képességeit

PR Az UPDF mesterséges intelligenciát használó eszközökkel bővült, amivel még hatékonyabbá vált a PDF-ek szerkesztése és használata.

Előzmények

Hirdetés