Hirdetés

SanDisk Sansa mp3-lejátszó

Hirdetés

SanDisk Sansa

A SanDisk Sansa e140 MP3-lejátszója a meglepetések mestere. J-J-J: Jól néz ki – jaj, de műanyag! – Jézusom, ez hogy szólhat ekkorát? A memóriakártyákat gyártó cégtől nem is olyan régen már mutattunk be zenegépeket. Akkori cikkünk főszereplői az alsóbb árkategóriába tartoztak – velük ellentétben (számunkra meglepő módon) a Sansa már a drágább középkategória felé kacsintgat, mindjárt meglátjuk, miért.

Adatlap

Termék neve SanDisk Sansa e140
Tároló jellege flash memória
Kapacitása 1 GB
Bővíthető igen, SD kártyákkal (max. 2 GB)
Támogatott fájltípusok MP3, WMA, Secure WMA
Beépített rádió van, FM
USB-csatlakozás USB 2.0 szabványnak megfelelő
Áramellátás 1 db AAA elem
Üzemidő kb. 16 óra (MP3), illetve 32 óra (WMA)
ID3 Tag támogatás van
Extrák SRS WOW technológia, stopper, Microsoft PlaysForSure-kompatibilis
Tömeg kb. 60 gramm (elemmel)
Méret 55 x 74 x 14 mm
Forgalmazó Komel Kft.
Végfelhasználói ár 34 625 Ft

A Sansa csomagolásából kivágva (hipermarketekből ismert „tüskés” polcrendszerre akasztható, áttetsző, műanyag csomagolás) pontosan ölünkbe pottyant. Kézbevételkor olcsó benyomást keltő, távolkeleten gyártott kis fröccsöntött dobozka pislogott szembe velünk. A készülék tömege még az egyetlen kis AAA elemmel együttesen is szinte elhanyagolható; kemény 60 gramm senkinek nem fogja letépni az ingzsebét.

Kezelőfelülete más nevesebb gyártók termékeit idézi: a négy „gomb”, illetve a központi pöcök kényelmesen kezelhető, bár a borítás anyaga alá bújtatott nyomásérzékelőknek határozottabban kell megadni a jelet, de ez gyorsan megszokható és nem okoz problémát a kényelem szempontjából.

Az elemet a készülék hátoldalán, alulra elhelyezett kis csúszókapu mögé kell behelyezni. A filigrán ajtócska meglepően stabilan fekszik a helyén, sem recsegni, sem ropogni nem akart.

Az USB és a fülhallgató csatlakozója a készülék tetejére került – véleményünk szerint ideális hely ezeknek. A hangerőszabályzó a jobb felső sarokban található.

A Sansa bal oldalán egyedül a gombok lezárását szolgáló „hold” csúszkája található. Az alatta látható szabad helyet a gyártó saját logójának elhelyezésére tartotta érdemesnek.

Jobb oldalon már izgalmasabb a helyzet: a készülék maximum 2 GB kapacitású SD memóriakártyákkal bővíthető, ennek nyílása egy kis gumiból készült fedél alá került. Az SD kártya teljesen behelyezve csak 2-3 milliméternyire nyúlik túl az egység oldalánál. A kártya nyílása fölött a menü gombja látható, amely egyben a be- és kikapcsolást is szolgálja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • X-Micro újdonságok

    Az elsősorban adattárolóiról ismert vállalat két nemrégiben bemutatott terméke járt nálunk.

  • A daloló csillag

    Az MSI Mega Player 536 típusú médialejátszója nem tartozik a cég legeredetibb termékei közé, viszont meglepően szépen szól és olcsó is.

  • A zenehallgatás „transcendens” eszközei

    Tud-e újat mutatni a patinás memóriagyártó a zenelejátszók piacán, vagy elvegyül inkább a tömegben? A Transcend három lejátszóját vizsgálva kerestük a választ.

Előzmények

Hirdetés