2019. február 22., péntek

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Ezt tudja ma egy kedvező árú Samsung 4K tévé

Nálunk járt a 4K felbontású okostévék között olcsónak számító, 55 hüvelykes JU6400 modell.

Vélemény

300 000 forintos árával a Samsung UE55JU6400 az 55 hüvelykes képátlóval bíró 2015-ös televíziók között a középkategória alján tanyázik. A szórás ebben a szegmensben meglehetősen nagy, hiszen vannak ugyanekkora tévék 200 000 és 900 000 forintért is, viszont ha a kört az UHD televíziókra szűkítjük, akkor viszont már egyértelműen a legolcsóbbak közé tartozik.

Samsung UE55JU6400
Samsung UE55JU6400 [+]

A kedvezőbb ár viszont kompromisszumok megkötésére kényszeríti a vásárlót. Azt mondjuk túl lehet élni, hogy nem jár mellé második távirányító, hiszen az egér és billentyűzet használatával az okostévérendszer is viszonylag kényelmesen irányítható. Az már nagyobb baj, hogy a hardver egyszerűen nem elég erős egyes alkalmazások futtatásához, és hogy a Tizen smart platform néha-néha belassul. Az sem válik dicséretére, hogy a Miracast valamiért nem működött, bár ez valószínűleg nem általános jelenség, hiszen a Samsung tévéknél ezzel a szolgáltatással általában nem szokott probléma lenni.

A beépített hangrendszer átlagos, de hibáktól mentes megszólalást garantál, a digitális tévézés jól működik és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások is rendben vannak. Az integrált médialejátszó a tévé egyik erőssége, köszönhetően a felhasználóbarát kezelésnek és a széleskörű formátumtámogatásnak. A képminőség normális beállítások mellett nem rossz, de azért akadnak vele problémák, amelyek közül a leginkább zavaró az időnként markánsan jelentkező zajosodás. A visszafogott, konzervatív dizájn jól sikerült; bár a tévé nem feltűnő, státusszimbólumnak ezáltal kevésbé alkalmas, mint mondjuk ívelt, csillogó fémszínű rokonai, viszont cserébe gyakorlatilag bármilyen típusú belső térbe harmonikusan illeszkedik.

elefant

A Samsung UE55JU6400 LCD tévét a Samsung magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.