Hirdetés

Samsung F9000: UHD televízió "olcsón"

Hirdetés

Értékelés

A visszafogott, minimalista dizájnnak köszönhetően a készülék harmonikusan beilleszthető egy nagypolgári nappaliba épp úgy, mint egy modern lakásba vagy egy eklektikus nagyszobába. A letisztult formáknak és a homogén színezésnek köszönhetően az összhatás kifejezetten elegáns, a készülék ugyan nem hivalkodó, nem rántja magára rögtön a tekintetet, de ettől még státusszimbólumként is megállja a helyét. A beépített médialejátszó apróbb hibáktól eltekintve egész jól használható, a digitális tévétunerek és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások, tehát például az elektronikus programmagazin, megfelelően működnek.

A teljesen átalakított, látványos grafikus felülettel megtámogatott okostévérendszer kezelése gyerekjáték, bár az előző verzióval sem volt semmi probléma. A hagyományos mellé járó második távirányítónak a ráapplikált tapipadnak köszönhetően van értelme, ráadásul még jól is néz ki, valamint fogása is kényelmes. Az USB porton keresztül csatlakoztatott egér, billentyűzet támogatása egyes esetekben jelentősen megkönnyítheti a kezelést, és olykor az okostelefonnal, tablettel történő vezérlés is jól jöhet. Az internetes alkalmazásbolt hatalmas választékában mindenki találhat kedvére való darabot, és a böngésző sem rossz, de még jobb lenne, ha sebességét tovább fokoznák.

A szokásosnál nagyobb teljesítményű hangrendszer papíron sokat ígért, de az igazság az, hogy egy külső hangrendszerrel még ez sem veheti fel a versenyt. Ha sikerül épkézláb beállításokat találni, akkor a kép minőségére sem lehet sok panasz, bár az igaz, hogy apróbb hibák még azért adódtak, és az is, hogy a képjavító szolgáltatások egy része teljesen felesleges. Az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázása jól működik, és ez az a funkció, amely segíthet kihasználni az UHD felbontásban rejlő lehetőségeket. Amíg ugyanis csak néhány demóanyag áll rendelkezésünkre, addig sok mindenre nem lehetne használni a 4K felbontású paneleket. Pedig nem ártana, ha a tartalomelőállítók, tartalomszolgáltatók kicsit csipkednék magukat, hiszen az óriási felbontás egy teljesen más szintre emeli az otthoni szórakoztatást.

Mivel a hódítást épp mostanában megkezdő, új technológiáról van szó, ezért az árát nem is érdemes hasonlítgatni a többi 55 hüvelykes televízióéhoz. Nyilván, aki egy ilyen tévét vásárol, annak ez csak a sokadik szempont a sorban, de az azért mindenesetre örömteli, hogy már lehet egymillió forintnál kevesebbért is Ultra High Definition televíziót vásárolni Magyarországon. Nem is kérdés, hogy tetszett-e nekünk a Samsung UHD tévéje!


Samsung UE55F9000SL Smart 3D UHD televízió

elefant

A Samsung UE55F9000SL UHD tévét a Samsung magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés