2017. december 17., vasárnap

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Samsung UE46D6530WS 3D tévé tesztje

Smart TV funkciók, fejlesztett aktív shutteres 3D, remek dizájn: ki kellett próbálnunk!

Extrák és vélemény

Explore 3D és kislexikon

Hirde​té​s​

A Smart TV rendszer kínált extrákat most nem soroljuk fel újra, viszont megemlítünk két olyan dolgot, amelyről a múltkori tesztben nem esett szó. Az egyik a Explore 3D, amiről hírben írtunk, és amely egy ideje már Magyarországon is elérhető. Ez tulajdonképpen a Samsung saját 3D tartalomszolgáltatása. A konszern szeverein keresztül érhetnek el a felhasználók háromdimenziós dokumentumfilmeket, klipeket, ajánlókat, rajzfilmeket. Ez szuperül hangzik, viszont egyelőre körülbelül 30-40 közül választhatunk, ami nem túl sok. A kivitelezés egyébként remek, hiszen a kezelőfelület nagyon igényes, felépítése logikus és egyszerű és még arra is odafigyeltek, hogy az egyes programok tartalmáról is kapjunk némi információt. Abszolút érthető egyébként a Samsung álláspontja e téren, hiszen nem lehet elvárni az emberektől, hogy vegyenek 3D tévéket, ha nincs mit nézni rajta. A 2D-3D konverzió lehet az egyik kiút, ez pedig a másik.

A Kislexikon, azaz itt az E-manual nem Samsung ötlet, más gyártók már jóval korábban beépítették tévéikbe ezt a funkciót, viszont ez ennek érdemeiből mit sem von le. Remekül használható a témakörök alapján felépített rendszer. Minden viszonylag gyorsan megtalálható és az értelmezést még illusztrációk is segítik, ráadásul a fogalmakat érthető módon magyarázza el, nem kitekert szakzsargont használ. Ezért a két extráért egyértelműen jár a pirospont!

Értékelés

A D6530WS személyében egy remek, ám korántsem hibátlan tévével találkoztunk. Az olyan apróbb hibákat, mint a nagyon ritkán ugyan, de jelentkező utánhúzást, a ferde vonalaknál néha tapasztalható cakkosságot, illetve a médialejátszó kisebb hiányosságait nem lehet figyelmen kívül hagyni. Igaz, ha viszont a mérleg másik serpenyőjébe a pozitívumokat, tehát az idén kifejlesztett Smart TV rendszert, az átalakított menürendszert, illetve kezelést, a jól használható képbeállításokat, a valósághű, természetes színeket, az E-manualt, a 3D Explorert, az integrált képjavító technológiákat és az EPG-t helyezzük, akkor az összkép egyértelműen pozitív.

Az aktív shutteres rendszeren, illetve a szemüvegen is fejlesztettek, aminek köszönhetően a korábbinál nagyobb élvezetet nyújt a 3D tévézés. A 2D-3D konverzió is jobban működik, mint egy éve, de ettől függetlenül ez az egész háromdimenziós dolog még mindig nem az igazi. A készülék ár/érték aránya rendben van, bár borítékolható, hogy 400 000 Ft-os árát sokan drágállni fogják. Viszont be kell látni, hogy jelenleg egy ilyen tudású tévé ennyibe kerül. Egy-két hónap múlva, az őszi-karácsonyi modellek felbukkanásakor biztos csökken majd az ára.


Samsung UE46D6530WS

elefant

A Samsung UE46D6530WS LCD tévét a Samsung magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hir​d​e​tés​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.