Hirdeté​s

2017. december 13., szerda

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Samsung D5500 - best buy?

Kipróbáltuk a cég alsó-középkategóriás, olcsó LCD tévéjét. Vajon mennyit fejlődött a technika egy év alatt?

Értékelés és extrák

Extrák

H​ird​e​t​é​s

3D nincs, és egy ilyen kisméretű tévéből nem is hiányzik. A Smart TV rendszerrel járó plusz szolgáltatásokat nem vesézzük ki még egyszer, sok értelme nem lenne. Az e-Manualt, azaz a Kislexikont viszont fontos megemlíteni. Ez nem Samsung találmány, más gyártók tévéinél korábban is találkozhattunk már ilyesmivel. Viszont mit sem von le az érdemeiből, hiszen egy hasznos dologról van szó. Emberi nyelven, a fullasztó szakszöveget mellőzve magyarázza el, hogy az egyes eljárások, menüpontok, paraméterek milyen célt szolgálnak. Ezek változtatása, bekapcsolása milyen eredménnyel jár elméletileg, és tanácsokat is kapunk ezek használatát illetően. A jól sikerült, diszkrét illusztrációk is ülnek, szóval rendben van a dolog. Megmutattam  az e-Manualt totálisan hozzá nem értőknek, akik maximum a csatornaváltásig és a hangerőszabályozásig jutnak el általában, és el voltak ájulva tőle.

Vélemény

Két évvel ezelőtt egy ilyen fejlett médialejátszóval, EPG-vel, tunerrel és menüvel rendelkező tévé abszolút a prémium kategóriába tartozott volna, és akkor a Smart TV rendszert, valamint az e-Manualt még nem is említettük. A képminőség remek, hibákba nem nagyon futottunk bele, a ferde vonalakat, illetve azt a fránya dinamikus kontrasztot leszámítva. A színvilág is jó, és a panel remekül kalibrálható. A távirányító puritánsága biztos el fog riasztani sokakat első látásra, de ezt könnyű megszokni, hiszen igen könnyen használható, egyedül a háttérvilágítás hiányzik egy kicsit róla.

Mindent összevetve tehát a belépő középszint ma már annyit jelent, hogy nem 3D-kompatibilis és nem a legdivatosabb a dizájnja. Azt bárki aláírja, hogy ezek manapság fontos hívószavak a tévébizniszben, de hogy valóban olyan jelentőséggel bírnak-e, mint amennyire ezt a reklámok sulykolják, az már nem olyan biztos. Természetesen van hova fejlődni, hiszen a médialejátszónak vannak látványos hiányosságai, és a hangzáson is lehetne még csiszolni, ha viszont összehasonlítjuk azzal, hogy fél-háromnegyed éve ugyanennyiért, ugyanekkora méretben mit kaptunk, akkor igencsak kedvező az összkép.


Samsung UE32D5500RW

elefant

A Samsung UE32D5500RW LCD tévét a Samsung magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​irde​tés​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.