Hirdetés

Samsung CLX-3160FN - valami készül Koreában

Hirdetés

Jöjjenek a nyomtatók, Mr Kim!

Az idei CeBIT-en járva meglehetősen sokat időztünk a Samsungnál, ahol láttunk sok szépet és jót, többek közt monitorokat és új UMPC-ket, valamint – és ez az, ami egy évvel ezelőtt még annyira nem volt jellemző – nyomtatókat és különböző multifunkciós berendezéseket. Meg is jegyeztük magunknak, hogy gyakorlatilag a fél standot ilyen készülékek foglalták el úgy, hogy az egyik legnagyobb kiállítóteret bérelték ki maguknak a koreaiak.


Ezt is a Samsung gyártotta...

A Samsungról tudni érdemes, hogy elképesztően széles portfólióval bíró cég, egyben a világ legtőkeerősebb multijainak egyike, mely a hajógyártástól kezdve a vegyiparon át a félvezetőiparig a legkülönfélébb szegmensekben képvisel komoly jelenlétet. A gyártónál minden jel szerint nemrég úgy döntöttek, hogy a konkurencia legnagyobb bánatára kissé felturbózzák a Samsung Electronics égisze alá tartozó nyomtatóüzletágat, erre utalhat többek közt a printerek és MFP-k hangsúlyos jelenléte a CeBIT-en.


...meg ezt is

A vállalat eddig zömében az otthoni, illetve az úgynevezett SOHO (kis iroda, otthoni iroda) szegmensben kínált megoldásokat, ám mostantól ez a trend is változni látszik, jóllehet az első multifunkciós egység, melyet kölcsönkaptunk a magyarországi képviselettől, még ebbe a kategóriába sorolható. A Samsung CLX-3160FN a vállalat első színes multifunkciós lézere, mely első próbálkozáshoz képest meglehetősen magabiztos végeredményt képvisel, a készülék ugyanis egy sor olyan képességgel rendelkezik, melyekkel számos aspektusból felülmúlja kategóriatársait. Lássuk sorban, konkrétan miről is van szó.

Bár egy multifunkciós eszközt viszonylag ritkán mozgatnak egyik helyről a másikra, akik irodában dolgoznak, bizonyára tapasztalták már, hogy költözés során – vagy akár csak ha takarítani kell az ilyen gépek környezetét – mennyire nehéz mozgatni ezeket a gépeket. A látszat tehát csal, ezek a készülékek ugyanis többnyire nem túl nagyok, emelgetésükhöz azonban mégis gyakran két ember kell, nyilván a bennük rejlő robusztus mechanika miatt. A Samsungnak valahogy mégis sikerült megoldania, hogy a CLX-3160FN-t a kialakuló sérv kockázata nélkül lehessen emelgetni, a gép ugyanis ebben a kategóriában pillekönnyűnek számít, mellesleg a gyártó szerint a legkisebb is a mezőnyben. Aki nem hiszi, járjon utána.

A tömeg- és méretadatok persze nem a legfontosabb ismérvek; a készülék igazi multifunkciós eszköz, így nyomtatás mellett faxolni, szkennelni és fénymásolni is képes, mindemellett hálózati üzemmódot is támogat. A CLX-3160FN vásárlói így olyan extrákat is kapnak, mint az e-mailbe történő szkennelés vagy a PC nélküli nyomtatás és szkennelés. Utóbbi két funkció az előlapon található USB kapu segítségével érhető el; az ide csatlakoztatott adattárolóról (tehát nemcsak digitális fényképezőgépről, hanem akár pendrive-ról) direktben kinyomtathatók a képek (dokumentumok viszont nem), és szkennelésnél ugyanígy választható, hogy a készülék erre az adathordozóra írja ki a beolvasás eredményét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • OKI C3450n - alap színes

    Az OKI Printing Solutions legújabb asztali LED-nyomtatója kisebb irodák számára hozza el a gyártótól megszokott minőséget és teljesítményt.

  • Kis nyomtató nagy tudással

    Kipróbáltuk az egyik legkisebb és legkönnyebb lézernyomtatónak kikiáltott Samsung CLP-310-et.

Előzmények

Hirdetés