Hirdetés

Samsung ATIV Smart PC Pro: tollforgató tablet és notebook egyvelege

Kijelző és beviteli eszközök

Kijelző

Hirdetés

A 11,6"-es, 1920x1080 képpontos PLS paneles kijelző egy igazán kellemes darab: betekintési szögek terén nem tudunk újat mutatni, a tízujjas kezelhetőség pedig csak hab a tortán. Maximális fényereje 369 cd/m², a minimum pedig 26 cd/m², tehát mind világosban, mind sötétben jól használható a készülék, ám a tükröződő kijelzővel kültéren picit ügyeskedni kell, ha mindig látni akarjuk tartalmát. A kontrasztarány viszont 1000:1, ami lényegében egy elvárható érték manapság, de örömünkre ezt az akadályt a termék könnyedén vette.

Beviteli eszközök

Ezen a téren nehéz lesz újdonságot mondani, hiszen az ATIV Smart PC és Smart PC Pro dokkolója rendkívül hasonlóak. Noha a színük eltér, gépelni és a touchpadet használni nagyjából ugyanaz az érzés mindkettőn. Az érintőpad nem túl nagy, de pontos, jól használható, akárcsak a billentyűzet, ami viszont egy kis megszokást igényel, ugyanis gombjai rövid úton járnak, mérete pedig a gép adottságaiból fakadóan szintén nem túl nagy.

Mivel az atomos kistestvér esetében is alapfelszereltség volt a gép hátuljába rejtett stylus, azaz S Pen, így ezek után evidens, hogy most sem kell lemondani róla. Különösen nagy segítség ez a Full HD érintőkijelzőn, amennyiben a hagyományos windowsos felületet kell használni dpi nagyítás nélkül (ami meglehetősen bután néz ki szerintünk), ilyenkor ugyanis ujjaink már nem éppen számítanak a legpontosabb mutatóeszköznek. Hátlapba belesimuló elhelyezését (ami miatt köröm nélkül nehezen tudjuk előkapni ezt a remek szerszámot) még mindig hátránynak rónánk fel, de ezért a dizájn okolható.

Varázstoll
Varázstoll

Ezen apró hátrány nem ront azon a tulajdonságán, hogy az S Pen túlmutat egyszerű stylus mivoltán, köszönhetően annak, hogy 1024 nyomáspont megkülönböztetésére képes, amivel egészen komoly munkákra is rávehető a gép, ha ügyesek vagyunk. Íme, egy remek példa arra, hogy az ArtRage 4 rajzprogramban (demó változatában) miként is használhatjuk a "virtuális tollat" azon kívül, hogy csak az ikonokat böködjük – az alábbi videó rendszeres Samsung notebook blog olvasóknak már ismerős lesz:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés