Hirdetés

Razertől gamereknek: nincs is ennél profibb?

A neves gyártó BlackWidow Chroma V2 billentyűzetét és Naga Trinity egerét próbáltuk ki.

Hirdetés

Razer Naga Trinity egér

A Naga a Razer MOBA és MMO játékokhoz optimalizált egere volt mindig is, és nincs ez máshogy a Trinitynél sem, amely az immár több mint nyolc éves eredeti modell vonalait viszi tovább, azzal a különbséggel, hogy a nem mindenki számára ideális, 12 darabos „minibillentyűzet” cserélhető, és dobozában egy kétgombos és – a Naga Hex mintájára – egy hétgombos cserelapot is kínál.


[+]

Bár tudásához mérten nem nagy, a Trinity azért nem tartozik az apróságok közé, határozottan jobb kézre optimalizált alakjával leginkább tenyeres fogással volt kényelmes számunkra. Az egér komoly, 70 mm-es szélessége köszönhető egy különálló, a gyűrűsujjnak kialakított felületnek is, amely még stabilabbá teszi. Első osztályú az anyagválasztás is, a selyemfényű fekete műanyag időtállónak tűnik, kisujjunknál (és a kétgombos oldallemeznél a hüvelykujjunknál is) pedig gumibetét gondoskodik a jobb fogásról. Az egér alján három óriási talp szavatolja a könnyű mozgást, a vékony, szövetburkolatú kábelt pedig a mellékelt összefogóval tudjuk megfelelő hosszúságúra rövidíteni. Az alul látható, Profile feliratú gomb egyébként pontosan arra szolgál, mint gondolnánk: a fedélzeti memóriában eltárolt profilok közötti váltásra – azt, hogy éppen melyik aktív, egy apró LED is jelzi felette.


[+]

Sajnos a nagy méretnek és stabil kivitelnek megvan a hátránya is, ez pedig a jelentős tömeg: kábel nélkül 120 grammot nyom a Trinity, és ez nem kevés. Ami a kezelőszerveket illeti, a fő gombok a megszokott elrendezést követik, tehát a jobb és bal gomb között található a görgő, amely ezúttal nemcsak harmadik gombként funkcionál, de jobbra és balra is dönthető. A görgő könnyen jár és határozottan kattan, mögötte pedig két kisméretű gombot találunk, amelyek a felbontás állítását teszik lehetővé.


[+]

Extra gombként, ahogy már említettük, 12, 7 vagy 2 áll rendelkezésre, a cserélhető oldallapot rögzítését pedig kiválóan megoldották: két erős mágnes gondoskodik róla, de a lemezek alakja is olyan, hogy normál használat során nem fognak megmoccanni sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés