2019. július 16., kedd

Útvonal

Tesztek » Processzor rovat

AMD Raven Ridge – amikor a Zen és a Vega találkozik

A kisebbik Ryzen APU-t vizsgáltuk meg: néhol a várt, néhol meglepő eredmények születtek.

Processzortesztek: játékok - DirectX 12 és az IGP

A DirectX 12-es játékokban óriási különbségek nincsenek, egyedül a 4 GHz-re tuningolt Ryzen 3 2200G tudott egy picit elhúzni, de ez is csak a minimum sebességben látszik.

Az IGP-k képességei

Természetesen a teszttermékek jellegét kihasználva megnéztük, hogy integrált grafikus vezérlőik mire képesek. Erre a célra a Dirt Rally, a Deus Ex: Mankind Divided és a Rise of the Tomb Raider című játékokat vetettük be, az elsőt DirectX 11-es, míg az utóbbi kettőt DirectX 12-es módban.


[+]

A Ryzen 3 2200G Radeon Vega 8-as IGP-jének az ereje jól kivehető, míg az Inteltől sem a HD, sem az UHD Graphics 630 nem versenyképes. Ráadásul mindegyiknek ugyanúgy 2666 MHz-es, kétcsatornás módban működő memóriát adtunk, tehát ebből a szempontból abszolút egységesek próbáltunk lenni, hogy az IGP különbségeit lássuk, ne pedig a jobb memória hatását. Az AMD megoldásának kétszeres-háromszoros előnye van teljesítményben, és ki kell emelni, hogy ez még nem is a leggyorsabb asztali IGP-jük, miközben az Intelnél a Coffee Lake lapkában elérhető legjobb konfiguráció szerepelt a Core i3-8100-zal.

Nagyon érdekes, hogy a Ryzen 3 2200G IGP-je mennyire jól elboldogult a Dirt Rally című játékkal. Akár a magas beállítást is meg lehetett volna kockáztatni Full HD felbontás mellett, míg a másik két címnél a közepes grafikai részletesség soknak tűnt, de nem volt reménytelenül messze a 30 képkocka/másodperces szint, és mindezt szintén Full HD-ben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.