Hirdetés

Raijintek EOS RBW: kompakt vízhűtés, két méretben

Dupla és tripla ventilátoros kivitelben teszteltük a gyártó meglepően kedvező árú hűtőit.

Értékelés

Ígéretes és ár/érték arányukat tekintve kifejezetten jó hűtők a Raijintek EOS RBW család tagjai. Egy modern, különösebben nem tuningolt processzor esetében alighanem a 240 mm-es változat lehet a jobb választás, hiszen ez is bőven elég erre a felhasználásra, míg ára nemcsak kategóriájában az egyik legjobb a piacon, de a hasonló árú léghűtésekkel is felveszi a versenyt.

Hirdetés

Ehhez képes az EOS 360 RBW már sokkal inkább passzol egy csúcskategóriás konfigurációhoz, egyrészt teljesítménye is elég egy túlhajtott HEDT vagy K, esetleg X szériás processzorhoz, másrészt ára is már átlép a 30 000 forintos küszöbön.

Mindenképpen dicséretes tehát, hogy a kedvező ár nem jelenti azt, hogy a Raijintek hűtői gyengék. Kevésbé dicséretes viszont a zajszint, mely ugyan nem rossz, de nem is jó – aki azért gondolkozna kompakt vízhűtésben, hogy halkabbá tegye számítógépét, nem biztos, hogy ezekkel a hűtőkkel jár majd a legjobban. Mint említettük, nem is annyira a zaj erőssége, mint inkább hangszíne zavaró, ami annyiban könnyebbséget jelent, hogy egy jobban szigetelő házból kevésbé halljuk majd ki a pumpa surrogását.

Végül megemlítenénk még, hogy az EOS RBW család azoknak is ajánlható, akiknek fontos az RBG világítás, hiszen nemcsak a hűtőblokk, de a ventilátorok is bőven rendelkeznek LED-ekkel. Ebből a szempontból viszont jó tudni, hogy hubot vagy más központi vezérlésre lehetőséget adó tartozékot nem kapunk, de az alaplapi rendszerekkel vezérelhetőek a fények.

Mindezeket figyelembevéve az EOS 240 RBW kedvező árának és ehhez mérten nagy hűtési teljesítményének köszönhetően megérdemli a Tetszett díjat. Nagyobb testvére sem rossz, ereje elég gyakorlatilag bármilyen szóba jöhető processzorhoz, de ha már ennyi pénzt költünk egy hűtésre, akkor elvárhatjuk, hogy zajszintje is legyen kiemelkedően alacsony.


Raijintek EOS 240 RBW kompakt vízhűtés

Wombath

A Raijintek EOS RBW hűtőket a CaseKing Hungary Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés