Hirdetés

Radeon X800 Pro chipes videokártyák

Asus AX 800 Pro

Korábbi írásainkban (GeForce 6800 Ultra versus Radeon X800 XT Platinum, ATI Radeon X800 Pro és ATI Radeon X800: élj a mának!) részletesen bemutattuk az ATI új grafikus magjának újításait, de grafikonok végeláthatatlan sorával kiveséztük a teljesítményét is. Ezért mostani körképünkben ezekre már nem térünk ki. Cikkünkkel az itthon már – vagy rövidesen – kapható kártyák közti esetleges különbségekre szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét.

Asus AX 800 Pro

Az Asus kártyája a gyártótól megszokott igen bőséges körítéssel érkezik:


9 CD és webkamera jár az AX 800 Pro mellé

A gyártó tisztességes minőségű, nyomtatott kezelési útmutató és termékismertető mellett összesen kilenc darab CD-lemezt mellékel VGA kártyájához. A lemezeken megtaláljuk a Deus Ex: Invisible War, a Counter Strike: Condition Zero játékok teljes verzióját, valamint a Ulead Cool 3D 2.0 és Photo Express 4.0 SE szoftvereit, de az Asus DVD XP-t, a Power Director 3-at, a Media Show-t és a grafikus kártya meghajtóit is. A dobozban találunk még egy igényes külsejű, gumírozott talppal ellátott webkamerát (felbontása 300 000 képpont), ami az Asus Gameface technológiájának egyik fontos kelléke: adott játék során akár 8 játékos is figyelemmel kísérheti egymást. A Computexen élőben volt szerencsénk látni a dolgot, és ügyes kiegészítőnek tartjuk azóta is.

Az Asus kártyája jórészt követi az ATI referenciatervét - a réz hűtőborda viszont csak itt és a Gigabyte termékénél volt akkora, hogy a DRAM-lapkákat is teljesen lefedje. (a GPU oldalán)


Samsung 2 ns chip

Ezt a képet szinte az összes kártyánál látni fogjuk: minden X800 Pro a Samsung 2 ns chipjeivel érkezik - hivatalosan.

A "lényeg", aminek cikkünk végén külön figyelmet szentelünk majd, a kép jobb felső sarkában látható. Egyelőre legyen elég ennyi..

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés