Radeon X1950 Pro simán és CrossFire-ben

Hirdetés

Tesztek – II.

Autós játékok terén továbbra is a Need for Speed: Most Wantednél maradtunk. Az utolsó helyet most az X1950 Pro csípte el, a 7950 GT pedig még az X1900 XT-t is megelőzte. A GeForce-ok jó teljesítménye talán az új meghajtónak köszönhető, mert korábban az autózás Radeonokkal ment jobban. Az SLI-t továbbra sem komálta a Need for Speed, a CrossFire viszont 50%-os többletet és első helyet hozott. A 40 fps körüli átlagokhoz nagyobb akciókban még itt-ott akadozás párosult.

Next gen hatások nélkül a Tomb Raider Legend szépen futott minden kártyán. Az utolsó helyezett Radeon X1950 Pro 60-as értéke is bőségesen elegendő. A CrossFire ismét több mint 50%-ot hozott, de az SLI valamivel jobb volt nála. Ezt a tesztkört a szóló X1900 XT nyerte.

A Next gen opció kipipálása még az élsimítás lekapcsolásával is alapos visszaesést eredményezett. A legnagyobb mértékben a GeForce 7900 GS lassult – az utolsó helyre csúszott vissza. A Radeon X1950 Pro megint a 7950 GT-hez volt közelebb. Az SLI és a CrossFire most nagyjából ugyanolyan mértékben gyorsított, de az első helyet, ugyan csak hajszálnyival, megőrizte az X1900 XT.

Valószínűleg senki nem lepődik meg azon, hogy a shader számolásban nagyon megterhelő Oblivionban, ráadásul egy erdős részen a ranglista eleje vörös, a vége pedig zöld lett. A Radeonok nagy számítási teljesítménye elsöprő sikert aratott. A GeForce 7900 GS-ből még kettő sem tudta utolérni az egyetlen X1950 Prót, amelynek viszont tetemes lemaradása volt az X1900 XT-hez képest. Az első helyre az új CrossFire érkezett. Az 1024x768-as felbontás 4xAA/16xAF Bloom-szűrővel kicsit sok volt a GeForce-oknak, de az erdőben 41 fps-es átlagot produkáló X1900 XT már nagyobb csihi-puhinál sem szaggatott be. A folyamatos játékélményhez a „high detail” beállítással kellett egy kicsit játszani, úgy már a GeForce-okkal is akadásmentes volt a szörnyaprítás.

A Bloom-szűrőt és az élsimítást HDR-re cserélve a sebességek nem sokat változtak., ismét a Radeonok domináltak. A 7950 GT és 7900 GS SLI helyet cserélt, de az egy fps-es ingadozás a tesztmódszer szórásának is betudható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés