Radeon HD 4870 a GTX-ek ellen

Hirdetés

Tesztek – II.

A Crysis egy külön történet lehetne a mesében, de most először úgy tűnik, hogy megtört a trend: a HD 4870 három tesztelt felbontásból kettőben veri a GeForce GTX 260-at. A kód optimalizálatlansága és a sok textúrázás ellenére ez igen szép eredmény. A HD 4870 CrossFire-ben is nagyon szép eredményeket ért el, valószínűleg a nagyon magas memória-sávszélességnek köszönhető, hogy még 2560x1600-as felbontásban is közel kétszer annyi fps-t futott, mint a szingli HD 4870.

Előző tesztünkben a HD 4850 CrossFire nem működött a CoJ alatt, újrateszteltük ezt a játékot, és most futott (rejtélyes dolgok ezek). A HD 4870 mindhárom tesztelt beállításban verte a GTX 280-at, ami ismerve a játék felépítését, nem különösebben lepett meg minket, de azért szép eredménynek mondható. A CrossFire ezúttal tündökölt, minden mást rommá vert.

A COH:OF inkább a GeForce-oknak kedvez, de a HD 4870-nek itt sincs miért szégyenkeznie, a GTX 260 mellé ért be, a GTX 280-tól még körülbelül 20% választja el. A CrossFire teljesítményére itt sem lehet panaszunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Itt a nagy Eee PC!

  Az Eee PC 1000H érkezése és egyéb hardveres érdekességek mellett egy Mode Com MP3-lejátszót is bemutatunk.

 • Régi-új GeForce-ok

  Két GeForce 9800-zal ismerkedünk meg, melyek nem sokat változtak elődeikhez képest.

 • Hardverpiac nyári álomban

  A pihenő üzemmódra váltott piac szemléje mellett újabb Mode Com zenelejátszót mutatunk be.

 • NVISION 08 összefoglaló

  Beszámoló az NVIDIA vizuális számítástechnikára összpontosító konferenciájáról.

Előzmények

Hirdetés