Hirdetés

Processzoros körkép

MindenféleA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 20% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg.

Tovább szállingóznak az új, középkategóriás GeForce-ok, most már a Point of View és az Albatron színeiben is megkaphatjuk őket. Mindkét gyártó hű maradt a referencia-órajelekhez. A Point of View 26 000 forint környékén kínálja a GeForce 8500 GT-t, az Albatron viszont a legolcsóbb Galaxy 23 000 forint körüli árával versenyez. Egyelőre nincs GeForce 8600 GT a hazai Point of View palettán, de nem kell már sokat várni. Az Albatron kétezerrel a Galaxy fölött, 36 500 forintért méri a 8600 GT-t. Egyelőre a Point of View 8600 GTS-e az eredeti indulóáron, 55 000 forint magasságában kapható, az Albatron viszont már a múlt héten megismert 50 000 forintos árszinten kínálja termékét. Hogy még érdekesebbek legyenek termékei, az Albatron most 1 GB-os USB flash tárolót ad hozzájuk. Nemcsak a 8000-es GeForce-okhoz, hanem a régebbiekhez és az alaplapokhoz is.

Új monitorral jelentkezett a HannsG. Naná, hogy 22 colos, széles, 1680x1050 pixel felbontású modellről van szó. A HW223DP-nek 5 ms válaszidejű, 800:1 kontrasztarányú, 300 cd/m2 fényerejű TN panelje van. Két kis 3 wattos hangszórót és Kensington biztonságizár-rögzítőt is szereltek rá. Jó pont, hogy a 76 500 forintos vételárba a digitális bemenet is belefért.

Nem is tudjuk, hogyan bírtuk ki eddig összehajtogatható gumibillentyűzet nélkül. Szerencsére most már vége a nélkülözésnek! Viccet félretéve, egy rugalmas, víznek, pornak és egyéb szennyeződésnek ellenálló billentyűzet nagyon jól jöhet például műhelyekben, diagnosztikai számítógépeknél. További jó pont, ha ez az eszköz még olcsó is. A Kelly-Tech Kft. kínálatában most feltűnt egy 2300 forintos, USB csatlakozós modell, amely ráadásul több színben (feketében, fehérben, kékben, pirosban, sárgában és narancssárgában) is kapható. Akinek csak rugalmas numerikus padra van szüksége, 1100 forint környékén megveheti, igaz, ebből csak fekete kapható.

Kér érdekes Plextor termék érkezett a hazai piacra. Az elsőnek talán a könyvelők és notebookosok fognak a legjobban örülni, ugyanis egy USB csatlakozós floppymeghajtóról van szó. A PX-FD1U Microsoft operációs rendszerekkel működik együtt, és cseppet sem olcsó, ára 10 000 forint körül mozog. Szintén vállalati felhasználásra lehet jó a Plextor optikailemez-megsemmisítője. Azokat a CD-n vagy DVD-n tárolt adatainkat tehetjük vele végérvényesen visszaolvashatatlanná, melyekre nincs már szükségünk, de kellemetlen lenne, ha mások a szemetünkben turkálva hozzáférnének. A PlexEraser vételára 47 000 Ft.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés