Hirdetés

Pilótafülke a számítógéphez

Hirdetés

Saitek Pro Flight – a pedál

A Saitek Pro Flight Rudder Pedal nem szerves része az X52 irányítórendszernek, de érdekes kiegészítője lehet. A műanyag borítású pedálnak három funkciója – tengelye – van. Egy-egy tengelyt jelent a két pedál, ezeket fékezéshez érdemes használni, a harmadik pedig az előre-hátra csúsztatás, ami oldalkormányzásra lett kitalálva, és a joystick markolatának csavargatását váltja ki.

A konzol hátuljára vagy elejére kiegészítő támasztókat rakhatunk, melyekből kettő van a készletben. Ez a kontroller is USB-vel csatlakozik a számítógéphez, amely teljesen különálló, háromtengelyes joysticknak ismeri fel, míg nem telepítjük a meghajtóját.

Hogy a nagy taposásban ne csúszkáljon, két hosszú tapadócsíkot ragaszthatunk a pedál aljára.

A lábtartók három méretre állíthatók. A legnagyobbon már felnőtteknek is kényelmes.

A legfontosabb funkció, a rudder keménysége, tenziója állítható. A középső nagy tekerővel belőhetjük, milyen erő kelljen a pedálok elcsúsztatásához, illetve milyen erővel igyekezzenek visszaállni középre. Ez akkor érdekes, ha a pedálok billentését is használjuk, mert túl nagy tenziónál akaratlanul is megnyomhatjuk őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Logitech G25, kormányok fejedelme

    Bőrbevonatú kormány, külön konzolra költöztetett H-váltó, három fémpedál, dupla erővisszacsatolás – száguldásra fel!

  • Logitech billentyűzetek játékhoz

    A beviteli eszközeiről méltán híres gyártó kijelzős G15 billentyűzetét és annak egyszerűsített, G11 jelű változatát teszteltük.

  • Saitek kontrollerek

    Lézeres egeret, játékos billentyűzetet és a legújabb joystickot teszteltük a Saitek palettájáról.

Előzmények

Hirdetés