Hirdetés

Vékony, falra akasztható mikro rendszer – van értelme? Kipróbáltuk!

Íme a slank, optikai meghajtóval és médialejátszóval ellátott mikro hangrendszer.

Hangminőség, értékelés

A termékkommunikációban a Philips erősen hangsúlyozza a csodálatos megszólalást, de azért mikor megláttuk a keskeny készülékházat, voltak kételyeink. Sajnos előítéleteink ezúttal beigazolódtak: a basszusokat alig hallani, a hangzás vékony, steril, hiányzik belőle a melegség, az élet, a dinamika. A tisztasággal is akadtak problémáink, némi zajosodás megfigyelhető volt olykor, főleg a rossz minőségű forrásból származó anyagoknál tapasztaltuk ezt. De az is tény, hogy komoly, zavaró hanghibákat, búgást, sistergést, a készülékház rezonanciájából fakadó zörgést nem produkált.

Philips BTM2660
Philips BTM2660 [+]

A hangszóró hajlamos eltüntetni, elkenni, összemosni a nagyon finom részleteket. Hiába tudjuk valamiről, hogy ott van a dalban, hiszen már korábban ezerszer hallottuk, itt ez "nem jön át". Bár papíron kétcsatornás az eszköz, az igazság az, hogy a sztereó hangtér 40 centiméteres távolságból már nem vagy csak alig érzékelhető. Névleges teljesítménye 20 watt, és meglátásunk szerint a hangerő épp elég egy átlagos méretű szobában, de ha valaki mondjuk egy vendéglátóhelyre, szórakoztatóipari egységbe keresne zenedobozt, annak nem ez a legjobb választás

Hirdetés

Értékelés

Nagy reményekkel kezdtük meg az ismerkedést a Philips BTM2660 mikro rendszerrel, de az az igazság, hogy egyes területeken bizony csalódást okozott. A kezelés a remek távirányítónak, az okosan elhelyezett gomboknak és a jó helyre tett csatlakozóknak köszönhetően remek lenne például, de az érthetetlen, hogy az LCD kijelző miért nem képes feltüntetni a fájlok, könyvtárak vagy akár a rádióállomások nevét. Emellett az is baj, hogy az integrált médialejátszó alkalmazás nem támogatja a nagyfelbontású állományok kezelését, csak az MP3 formátummal birkózik meg. Viszont azt is ki kell emelni, hogy sokoldalúsága kifejezetten szimpatikus: rendelkezik optikai meghajtóval, képes kapcsolatot létesíteni a Bluetooth eszközökkel, illetve rádiózásra is alkalmas.


[+]

Sajnos minden kétely nélkül kijelenthető, hogy a hangminőség terén is vannak problémák. Bár durva hibák nincsenek, azért apróbb pontatlanságok tapasztalhatóak, a mély hangok hiánya fájó, és úgy általában a megszólalás meglehetősen élettelen, vékonyka. Ellenben a dizájn kifejezetten jól sikerült, az összhatás elegáns, visszafogott, így gyakorlatilag bármilyen típusú belső térben otthonra lelhet a hangeszköz, a szokásosnál keskenyebb készülékháznak köszönhetően pedig jó esély van rá, hogy a vendégek is felkapják rá a fejüket, megnézik maguknak. 45 000 forintos árával egyértelműen a drágább mikro rendszerek (hangszórós lejátszók) közé tartozik, hiszen a termékcsalád legtöbb tagja már akár 15-20 000 forinttal olcsóbban is beszerezhető, igaz, azok több komponensből állnak, nem ilyen vékonyak, és nem aggathatóak fel a falra sem.

elefant

A Philips BTM2660 mikro rendszert a Philips audioeszközeinek magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés