2018. április 25., szerda

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Vékony, falra akasztható mikro rendszer – van értelme? Kipróbáltuk!

Íme a slank, optikai meghajtóval és médialejátszóval ellátott mikro hangrendszer.

Bekapcsolva

Kezelés

Láttunk már rá példát, hogy egy ilyen kompakt hangrendszert lehetett alkalmazás segítségével vezérelni, de a Philips BTM2660 nem tartozik ezek közé, ám jár mellé távirányító, így nem vagyunk feltétlenül rászorulva, hogy a készüléken található gombokat nyomkodjuk. A távvezérlő egy szimpla, de jól használható, kényelmes darab, amelyen keresztül minden szolgáltatás és funkció elérhető. Bár a hasonló méretű és teljesítményű modellek között akad olyan, amelyik rendelkezik beépített akkumulátorral, és így a használathoz nem kell mindenképp hálózati áramforráshoz csatlakoztatni, de jelen termék esetében erre nincs lehetőség.


[+]

A monokróm LCD kijelző informál az aktuális lejátszási módról és a használt forrásról, illetve megjeleníthető rajta a pontos idő is. Apróság, és ma már az okostelefonok világában annyira talán nem is fontos, de az időzített riasztás beprogramozható rajta, tehát akár ébresztőóraként is bevethető. A készülék egyébként az állományok, mappák, rádióállomások nevének megjelenítését nem teszi lehetővé, ami szerintünk elég nagy hiányosság.

Hir​det​é​s

CD, Bluetooth, USB

Az optikai meghajtó, amelynek bejáratát egyébként nem fedi semmi, amint lemezt érzékel, kecsesen magába szippantja azt. A készülék a hagyományos gyári, írt és újraírt korongokon található Audio CD állományok mellett képes az MP3 típusú tömörített zenefájlok megszólaltatására is. Hibát a működés során nem tapasztaltunk, tehát nem csócsálta meg, és nem tette tönkre a lemezeket.


[+]

USB-n keresztül is eljuttathatóak rá az audiotartalmak, elég tehát beledugni egy pendrive-ot vagy rádugni egy merevlemezt, és máris kezdődhet a zene- vagy hangoskönyv-hallgatás. Tapasztalataink szerint a formátumtámogatás terén akadnak problémák, hiszen mindössze az MP3 állományok megszólaltatása megoldott! Tehát a jó minőséget biztosító, nagy felbontású fájlokat (FLAC, DSD stb.) el lehet felejteni, de még a WMA-t is, egy ilyen típusú hangeszköz esetében pedig ezeknek a támogatása nem lett volna ördögtől való. A rendszer a könyvtárstruktúra kezelésére nem képes, de nem kell feltétlenül a gyökérkönyvtárban lennie az összes dalnak, tehát lehetnek a fájlok több mappában is, viszont a sorrendjük nem variálható, lejátszási lista összeállítására nincs mód, egyedül az ismételt lejátszás funkció kapcsolható be, ez pedig azért 2018-ban már kevés.

A 3,5 mm-es analóg bemenet révén könnyedén csatlakoztatható bármilyen eszközhöz, amelyen található ilyen kimenet, tehát például audiólejátszó, számítógép, de akár egy televízió is, ilyenkor sima hangszóróként funkcionál. Képes csatlakozni Bluetooth-on keresztül is, azaz vezeték nélküli úton is lőhetőek át rá a különféle hanganyagok például számítógépről, telefonról vagy tévéről. A párosítás hibátlanul lezajlott, és a kapcsolat is stabil maradt végig, és csak minimális, körülbelül 0,3 másodperces késleltetés érzékelhető, ami még pont belefér ahhoz, hogy akár játéknál is használni lehessen. Egy nagyon picit idegesítő eleinte, hogy a megszokottnál egy fokkal később érkeznek a hangok, de ezt meg lehet szokni. Mikrofonnal nem látták el, így telefonhívások lebonyolítására nem alkalmas. Rendelkezik beépített FM tunerrel, viszont antennával nem, úgyhogy azt külön kell csatlakoztatni hozzá, de ez a kiegészítő megtalálható a dobozban, így ez nem jelent plusz költséget. Az állomáskeresés történhet manuálisan és automatikusan is, és összesen húsz állomás elmentésére nyílik lehetőség.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​r​detés​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.