Hirdetés

Vékony, falra akasztható mikro rendszer – van értelme? Kipróbáltuk!

Íme a slank, optikai meghajtóval és médialejátszóval ellátott mikro hangrendszer.

Bekapcsolva

Kezelés

Láttunk már rá példát, hogy egy ilyen kompakt hangrendszert lehetett alkalmazás segítségével vezérelni, de a Philips BTM2660 nem tartozik ezek közé, ám jár mellé távirányító, így nem vagyunk feltétlenül rászorulva, hogy a készüléken található gombokat nyomkodjuk. A távvezérlő egy szimpla, de jól használható, kényelmes darab, amelyen keresztül minden szolgáltatás és funkció elérhető. Bár a hasonló méretű és teljesítményű modellek között akad olyan, amelyik rendelkezik beépített akkumulátorral, és így a használathoz nem kell mindenképp hálózati áramforráshoz csatlakoztatni, de jelen termék esetében erre nincs lehetőség.


[+]

A monokróm LCD kijelző informál az aktuális lejátszási módról és a használt forrásról, illetve megjeleníthető rajta a pontos idő is. Apróság, és ma már az okostelefonok világában annyira talán nem is fontos, de az időzített riasztás beprogramozható rajta, tehát akár ébresztőóraként is bevethető. A készülék egyébként az állományok, mappák, rádióállomások nevének megjelenítését nem teszi lehetővé, ami szerintünk elég nagy hiányosság.

Hirdetés

CD, Bluetooth, USB

Az optikai meghajtó, amelynek bejáratát egyébként nem fedi semmi, amint lemezt érzékel, kecsesen magába szippantja azt. A készülék a hagyományos gyári, írt és újraírt korongokon található Audio CD állományok mellett képes az MP3 típusú tömörített zenefájlok megszólaltatására is. Hibát a működés során nem tapasztaltunk, tehát nem csócsálta meg, és nem tette tönkre a lemezeket.


[+]

USB-n keresztül is eljuttathatóak rá az audiotartalmak, elég tehát beledugni egy pendrive-ot vagy rádugni egy merevlemezt, és máris kezdődhet a zene- vagy hangoskönyv-hallgatás. Tapasztalataink szerint a formátumtámogatás terén akadnak problémák, hiszen mindössze az MP3 állományok megszólaltatása megoldott! Tehát a jó minőséget biztosító, nagy felbontású fájlokat (FLAC, DSD stb.) el lehet felejteni, de még a WMA-t is, egy ilyen típusú hangeszköz esetében pedig ezeknek a támogatása nem lett volna ördögtől való. A rendszer a könyvtárstruktúra kezelésére nem képes, de nem kell feltétlenül a gyökérkönyvtárban lennie az összes dalnak, tehát lehetnek a fájlok több mappában is, viszont a sorrendjük nem variálható, lejátszási lista összeállítására nincs mód, egyedül az ismételt lejátszás funkció kapcsolható be, ez pedig azért 2018-ban már kevés.

A 3,5 mm-es analóg bemenet révén könnyedén csatlakoztatható bármilyen eszközhöz, amelyen található ilyen kimenet, tehát például audiólejátszó, számítógép, de akár egy televízió is, ilyenkor sima hangszóróként funkcionál. Képes csatlakozni Bluetooth-on keresztül is, azaz vezeték nélküli úton is lőhetőek át rá a különféle hanganyagok például számítógépről, telefonról vagy tévéről. A párosítás hibátlanul lezajlott, és a kapcsolat is stabil maradt végig, és csak minimális, körülbelül 0,3 másodperces késleltetés érzékelhető, ami még pont belefér ahhoz, hogy akár játéknál is használni lehessen. Egy nagyon picit idegesítő eleinte, hogy a megszokottnál egy fokkal később érkeznek a hangok, de ezt meg lehet szokni. Mikrofonnal nem látták el, így telefonhívások lebonyolítására nem alkalmas. Rendelkezik beépített FM tunerrel, viszont antennával nem, úgyhogy azt külön kell csatlakoztatni hozzá, de ez a kiegészítő megtalálható a dobozban, így ez nem jelent plusz költséget. Az állomáskeresés történhet manuálisan és automatikusan is, és összesen húsz állomás elmentésére nyílik lehetőség.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés