2019. július 20., szombat

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Philips Ambilight OLED tévé pontos színekkel, extrákkal, korrekt áron

Nálunk járt az androidos, kedvező árú 803-as sorozat kisebbik tagja!

Vélemény

Az 55OLED803 is azon Philips tévék közé tartozik, aminek a legnagyobb hibája az Android TV okostévéplatform, a rendszer ugyanis továbbra is lassú, instabil, kissé átláthatatlan és nehezen kezelhető. Ez a Google hibája, az viszont már nem, hogy gyenge a készülékbe épített hardver, így az alkalmazások egy részéről le kell mondani. A fő távirányító remek, de a második számú, dizájnos, kevés gombos távvezérlőnek sok értelmét nem láttuk, csak egy újabb felesleges lom lesz a háztartásban.

Philips 55OLED803
Philips 55OLED803 [+]

Az előre telepített médialejátszó nem tökéletes, hiszen a grafikus kezelőfelület elég borzasztó, jó funkciók hiányoznak, és a formátumtámogatás sem tökéletes. Az Ambilight továbbra is remek, a fényglória bizonyos esetekben komoly hozzáadott értéket jelenthet Az integrált hangrendszer hozza a kötelezőt, hiszen hibákat nem produkál, a hangerőre sem lehet panaszt, ám azért hátast nem dobtunk tőle. A megszólalás steril, vékony, hiányzik belőle az élet, de ez az összes hasonló kialakítású, rejtett hangszórókat alkalmazó televíziónál így van.

A kép minősége viszont elsőrangú, és egy tévé esetében mindig ez a legfontosabb szempont. A tónusok nagyon szépek, a színtérlefedettség hibátlan, a mozgásmegjelenítés és a kontraszt is tökéletes, és a HDR is hibátlanul működik. A minimalista, totális letisztultságra törekvő dizájn nekünk szimpatikus, csak azt nem értjük, hogy miért van ilyen közel a "földhöz" (asztalhoz, állványhoz) a képernyő, és miért ilyen kicsik a talpak, ugyanis ennek köszönhetően le kell mondani arról, hogy elépakoljunk bármit, tehát hangprojektort vagy médialejátszót. 490 000 forintba kerül, ami a tudásához képest korrekt ár, és mindent összevetve egyértelműen elégedettek voltunk vele!


Philips 55OLED803 OLED televízió

elefant

A Philips 55OLED803 OLED tévét a Philips magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.