Hirdetés

2019. június 25., kedd

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Panasonic TX-39AS600E: tv belépőszinten

Minek köszönhető a kedvező ár és milyen kompromisszummal járt mindez? Megnéztük!

Panasonic TX-39AS600E

Sokak várakozásával ellentétben a Panasonic a plazma-sztori lezárása után nem rogyott meg, sőt egész jól átvészelte ezt a kritikus időszakot, amely során a cég jelentős presztízsveszteséget volt kénytelen elkönyvelni.  A vállalat a jelek szerint töretlenül halad előre a meghatározott úton, komoly energiákat fordítanak arra, hogy a közép és prémium szegmensben erős pozíciókat építsenek ki, azaz versenyképes termékeket kínáljanak, aminek eredményeképpen például ők rendelkeznek jelenleg az egyik legjobb UHD tévével.

Emellett azonban természetesen az olcsóbb készülékek között is jelen vannak jó néhány modellel, bár tény, hogy ez a terület a Panasonicnak sosem volt igazán hazai pálya. Mi viszont pont egy ilyen televíziót szerettünk volna kipróbálni, és mikor lehetőség nyílt rá, le is csaptunk az AS600 széria 39 hüvelykes, Full HD felbontású tagjára, hogy kipróbáljuk, hogy működik az okostévérendszer, az interaktív kezelőfelület, az okostelefonokra, tabletekre írt vezérlő alkalmazás vagy épp a médialejátszó.

Érdekes külső

A fémszínű, domináns talp egyértelműen meghatározza a tv külsejét, ami azért egyáltalán nem szokványos jelenleg a televíziós univerzumban. Láttunk már korábban is ehhez hasonló megoldást, de ott nem voltak ennyire vastagok az állvány egyes elemei.  Pont emiatt ez a tartószerkezet uralja az összképet, ami annak ellenére kelt kicsit robusztus hatást, hogy maga a képernyő egyáltalán nem az.

Sokkal inkább a visszafogottság jellemzi ugyanis a modell többi részét. Az éjfekete, vékony kávák kikapcsolt állapotban szinte láthatatlanok. Az éleket nem határolja semmilyen díszléc vagy csicsás műanyagkeret, és még a céglogó is szinte észrevehetetlenül simul bele az alsó panel ezüstös tónusaiba.

Az 5,3 centiméter vastag tévé állvány nélkül 10 kilogrammot nyom. A hátlapra építették egy kezelőpanelt, de mivel ez rendkívül kényelmetlenül használható, tényleg csak végszükség esetén jöhet szóba. A három HDMI 1.4 (az egyik ARC-támogatású) mellett építettek rá két USB 2.0, illetve egy-egy Ethernet, komponens, kompozit, analóg és digitális audió, SCART és 3,5 milliméteres fejhallgató csatlakozót is. Ezen kívül a fizetős tévéadások dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI+ slotot sem spórolták le, azonban a Panasonic tévékről sokáig elmaradhatatlan kártyaolvasó modul már hiányzik róla.

Főbb paraméterek
Panasonic Viera TX-39AS600E
Panel 100 Hz BLB VA LCD
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 39 hüvelyk (99 cm), 16:9
Maximális felbontás Full HD (1920x1080)
Maximális kontrasztarány n. a.
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő 350 cd/m²
Betekintési szög 178/178 fok
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Mozi, Normál, True Cinema, Egyéni
Hangbeállítások Alapbeállítás, Zene, Beszéd, Felhasználói
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C
Interfész 3 db 1.4 HDMI, 2 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, analóg audió, digitális audio, CI+ slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, integrált böngésző, letölthető alkalmazások, smart rendszer, kislexikon, EPG, hangalapú keresés, médialejátszó, interaktív főképernyők, beépített Wi-Fi
Teljesítményfelvétel 47 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret 886 x 516 x 53 (álvánnyal 247) mm
Tömeg 10 kg (11 talppal) kg
Gyártó honlapja www.panasonic.hu
Termék honlapja Panasonic TX-39AS600E
Fogyasztói ár kb. 120 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.