Panasonic DMC-GH4: videózás mindenek felett

Hirdetés

Menürendszer

A Panasonic DMC-GH4 menürendszere nem csak külalakra, hanem tartalmilag is erősen hasonlít az elődmodellére, persze ennél a masinánál többoldalas bővítést eszközölt a gyártó. Megmaradtak a fő menüpontok a lista bal oldalára rendezve; az egyes funkciókat – összesen öt gyűjtő menüpontban – a jobb oldalon találjuk, ezeket a fényképezés, videofelvétel, egyedi beállítások, általános beállítások, és a képlejátszás, fájlfeldolgozás nevekre keresztelte a gyártó. A menüről készült képek alatt videónkat lehet megtekinteni a teljes rendszerről.

A GH4 sem maradhatott gyorsmenü nélkül – ezt a fotózással szorosan összefüggő paramétereket tartalmazó menüt (gyári beállítások mellett) a „Fn2” gombbal érhetjük el. Ide olyan paraméterek kerültek be, mint a fotóstílus, a mozgóképfelvétel formátuma, a mozgóképfelvétel minősége, az autofókusz, az AF mód, a hisztogram elhelyezése, a fénymérés, az expozíciókompenzáció, az érzékenység, valamint a fehéregyensúly.

Lehetőségünk van arra is, hogy ezt a gyorsmenüt saját igényeinknek megfelelően alakítsuk, ehhez csupán a menüben a megfelelő pontban át kell állítani az „alapértelmezettet” „egyénire”, majd belépve a gyorsmenübe elvégezhető a konfiguráció, íme:

A „DISP.” gomb nyomkodásával egy egyedi oldalra is eljuthatunk, amin az összes, a fotózással és videózással összefüggő paramétert egyszerre tekinthetjük át, és az érintőképernyő segítségével meg is változtathatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés