2018. június 23., szombat

Útvonal

Tesztek » Digicam rovat

Olympus PEN E-PL7 – a kötelező vérfrissítés

Egy újabb középkategóriás PEN fényképezőgéppel ajándékozta meg a japán gyártó a fotós világot.

Hirdetés

Menürendszer

Az Olympus PEN E-PL7 menürendszerét úgy 97,8%-ban (becsült érték) a PEN E-P5-től örökölhette, ugyanis a két masina vezérlőrendszere szinte teljesen ugyanaz. Kicsit kínos is már, hogy nem tudunk újat, érdekeset írni (ennél a gépnél sem), de ami bevált, azon nehezen módosítanak a mérnökök. Itt is ugyanúgy „kétféle” rendszert kapunk egybegyúrva: a menübe lépve láthatjuk bal oldalt a hat fő szekciót, melyekben a fontosabb paraméterek és funkciók zöme elérhető. A maradék beállítandó a két kis fogaskereket ábrázoló piktogram alá került. Figyelem! Ide csak szakavatottak merészkedjenek, ugyanis az E-PL7-re is érvényes az, ami az E-P3-tól az összes PEN és OM-D vázra: ez egy olyan labirintus, ahonnan csak hosszas időzés, keresgélés és értékállítás után lehet ismét kitalálni!

Persze az útvesztőben elrejtett paraméterekhez nem kell majd olyan sűrűn hozzányúlni, ezért nem érezzük túl nagy problémának, hogy az Olympus szoftvermérnökei nem építenek felhasználóbarátabb menürendszert gépeikbe. Végül is ennyi funkciót, szolgáltatást és értéket hova a csudába tudnának betuszkolni?

Továbbra is maradt gyorsmenü, ami az oké gombbal hívható elő. Itt is maradt minden a megszokott kerékvágásban: jobb oldalt a funkciót, alul pedig a funkcióhoz sorolt paramétert választhatjuk ki. Ha a gyorsmenübe lépés után elkezdjük nyomkodni az info gombot, akkor egyszer csak előbukkan a „Super Control Panel”, ahol az összes, a képalkotással közvetlenül összefüggő paraméter egyszerre jelenik meg szemünk előtt. Itt érintéssel (vagy a kurzorok használatával) jelölhetjük ki a módosítani kívánt értéket.

Egy szó mint száz, aki az E-P3 óta látott már Olympus m4/3-os fényképezőgépet (és fogta is a kezében, barangolt a menüjében), az kapásból otthonosan fog mozogni az E-PL7 menürendszerében, ami továbbra is tud magyarul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.