2018. június 23., szombat

Útvonal

Tesztek » Digicam rovat

Olympus E-M5 - máris modern klasszikus?

Alaposan szemügyre vettük az Olympus legújabb m4/3-os gépét, a legendás OM sorozatot feltámasztó OM-D E-M5-öt.

Hirdetés

Felépítés és ergonómia - még

A váz alja a szokásosnál izgalmasabb képet nyújt: itt nem csak az állványmenet és az akkutároló található, hanem az a speciális csatlakozó is, amihez az opcionálisan kapható markolati egység (ami két darabból áll) rögzíthető. A komolyabb elektronikus kapcsolatra azért is szükség van, mert a markolat nem csak plusz áramellátásról gondoskodik, de külön kioldóval és vezérlőtárcsával is rendelkezik.

Az Olympus szakított a PEN sorozatnál bevett megoldással: a memóriakártyát immár nem az akku mellé egy kisebb résbe kell betuszkolni, hanem a váz hátulról nézett jobb oldalába, egy külön, elcsúsztatás után kipattanó ajtó mögé. Praktikus dolog, ha állványra van szerelve a gép és pont cserélni kell a tárolót.

A váztest tetején balról jobbra következő kezelőszervek és kiegészítők láthatóak: módválasztó tárcsa, a két funkció-tárcsa, ahol a másodikban a kioldó is helyet kapott, a második, szabadon programozható funkció gomb, valamint a filmfelvétel dedikált nyomógombja.

A felépítésről és az ergonómiáról szóló pontunkat még egy pár termékfotóval szeretnénk zárni, ahol az Olympus E-M5 többféle objektívvel felszerelve látható:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.