Hirdetés

Olcsóbb AMD X570-es alaplapok tesztje

Kicsit közelebbről is megnéztünk négy, 60 000 forint alatt kapható, X570-es deszkát.

Hirdetés

Játékok

Az első játék az Oxide Games/Stardock Entertainment valósidejű stratégiája, az Ashes of the Singularity: Escalation volt, melyben – a másik három címmel megegyező módon – 1920x1080-as felbontást és High grafikai presetet állítottunk be, kikapcsolt vertikális szinkronizáció (és Vulkan API) mellett.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A minimumokban csak 4 fps különbség volt, de az átlagok sem álltak túlságosan távol egymástól. Az X570 Pro4 és a Racing X570GT 7,5 és 5,3 százalékkal szerepelt jobban a Prime X570-P-nél és az X570 Gaming X-nél.


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Deus Exben, illetve Ms. Croft legújabb kalandjában a processzor/videokártya párosának mindegy volt, hogy melyik alaplapban serénykedik, az Ashes of the Singularity mintájára gyakorlatilag végig a mérési hiba határain belül mozogtunk. Ez a megállapítás alapvetően a Strange Brigade-re is igaznak bizonyult, egyedül a Gigabyte lap minimumait kísértette valamiféle anomália, melyet több újramérés (illetve szétszedés-összerakás) levezénylésével sem tudtunk konkretizálni. Azért is furcsa volt ez, mert más játékban nem tapasztaltunk még hasonlót sem (meg aztán az átlag fps teljesen rendben volt), de akármit csináltunk, az ominózus minimum frame rate-ben hatalmas kilengések követték egymást, de ezek a határértékek sosem értek fel a másik három versenyző által produkált minimumokhoz, és rendszerességet sem mutattak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés