Hirdetés

Olcsó Xiaomi tévé a tesztpadon

Nálunk járt a 43 hüvelykes, 4K felbontású, Android TV rendszerre épülő Xiaomi Mi TV 4S.

Hangminőség és értékelés

Megszólalás

A két darab, egyenként 8 wattos rejtett hangszóróból álló integrált audiorendszertől nem vártunk sokat, és ezt jól is tettük. Durva hibák ugyan nincsenek, ez tény, de a megszólalás olykor kicsit zajos, steril és művi. Akinek tehát hangzás terén komolyabbak az igényei, az nem fogja megúszni valamilyen külső hangrendszer, hangprojektor vagy több komponensből álló szett beüzemelését. A tévé elvileg lehetővé teszi, hogy Bluetooth révén vezeték nélküli úton csatlakoztassunk rá valamilyen kompatibilis hangeszközt, például egy fejhallgatót, azonban a keresési folyamat során a rendszer végtelen ciklusba került, így megszakítottuk a dolgot. Ez a probléma más gyártók Android TV-s készülékeinél is jelentkezett korábban, kár, hogy nem tudták vagy nem akarták ezt megoldani mostanra sem.

[+]

Hirdetés

A készülék természetesen rendelkezik előzetesen beállított hangprofilokkal, bár ezek között sok különbséget nem tapasztaltunk. Mindenesetre az equalizerrel a felhasználónak arra is van lehetősége, hogy saját füléhez, elvárásaihoz igazítsa az arányokat.

Értékelés

Mindig igyekszünk toleránsak lenni az olcsó, kisebb tudású televíziókkal, hiszen a kedvező árért cserébe általában nem várhatunk csodákat – ez a Xiaomi Mi TV 4S esetében is így volt. Az Android TV okostévéplatform nem teremt túl jó alapokat, a távirányító sem az igazi, a kezelés így nehézkes. A gyenge hardver miatt az elérhető alkalmazások egy részéről le kell mondani, az előre telepített médialejátszó szoftver pedig kisebb formátumtámogatási problémákkal küzd, de azért többé-kevésbé használható.


[+]

A dizájnjában semmi különöset nem nyújt, de tény, hogy ennyi pénzért többet nem is nagyon várhatunk. A beépített hangrendszer átlagos teljesítményt nyújt, de a hangminőséget túlzás lenne kiemelkedőnek nevezni. A képpel is akadnak problémák: a színpontosság és a színtérlefedettség messze van az ideálistól, a mozgásmegjelenítés során kisebb hibákba is bele lehet futni, a HDR-hez pedig kevés a fényerő. Kedvező, 125 000 forintos ár ide vagy oda, ezek a tulajdonságok még ennyi pénzért is lehetnének kicsit jobbak, tehát a telefonoktól eltérően e modell esetében még nem beszélhetünk különösebben jó ár/érték arányról.

elefant

A Xiaomi Mi TV 4S televíziót a Xiaomi magyarországi kirendeltsége bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés