Hirdetés

OKI C8600 - a nagy apróság

Ha kell egy kis hely...

Ahogy sorra megismerkedhetünk az újabbnál újabb színes képalkotó eszközökkel, elsősorban nyomtatókkal, rendszeres időközönként megállapíthatjuk, hogy a technológia fejlődése a perifériák eme szegmensében is töretlen: amikor jóformán már nagyítóval sem lehet különbséget tenni két printer nyomtatási minősége között, akkor kerülnek előtérbe a kiegészítő és kényelmi funkciók, a kategórián belüli költségek összehasonlítása, újabban pedig a méret is.


[+]

Az OKI Printing Solutions vadonatúj, A3-as, LED-nyomtatójáról, a C8600-ról például büszkén állítja gyártója, hogy a legkisebb helyigényű egység kategóriájában. Mielőtt bárki is lemondóan legyintene vagy mosolyogna eme érv hallatán, érdemes utánaszámolni, hogy manapság mennyibe is kerül egy négyzetméternyi iroda egy felkapottabb központban. Az egyszeri beruházási és üzemeltetési költségek mellett tehát érdemes ilyen aspektusból is megvizsgálni a kínálatot vásárlás előtt, a kisebb vállalatok, irodák (ez jellemzően a C8600 célcsoportja) újabban ezen is spórolhatnak, alkalmasint komoly összegeket.

Az OKI C8600-at persze nem lenne illendő pusztán a helyigénye alapján megítélni, mert bár a készülék alapkiépítésben csakugyan rekordszámba menő méretekkel rendelkezik, a kis gép a feldolgozási és nyomtatási sebességet, a minőséget, illetve a funkcionalitást tekintve bármikor felveszi a versenyt a konkurenciával. A nyomtató mindemellett a hordozóanyagok széles skáláját képes fogadni, beleértve a transzparens méretű széles papírlapokat is vagy az egészen vastag hordozókat.

Bár az OKI C8600-as processzora „csak” 200 MHz-en ketyeg, és csak 128 megabájtnyi memóriát építenek a gépbe (ezt a mennyiséget később sem lehet bővíteni), a nyomtató mégis meglehetősen fürgén készíti a nyomatokat, különösen az A3-as méretkategóriában, ahol sebessége lényegében az összes versenytársét túlszárnyalja. A fürge nyomtatási tempó az egymenetes, LED technológiával működő nyomtatóműnek köszönhető, mely a másfél perces bemelegedés után 9,5 másodperc alatt készíti el az első monokróm nyomatot, 10 másodperc alatt pedig az első színeset. A C8600 ezután percenként 26 színes és 32 monokróm A4-es, valamint 15 színes és 17 monokróm A3-as oldalt képes kinyomtatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • OKI

Azóta történt

 • Frissített multik

  Az OKI C3500-as sorozatú színes multifunkciós berendezései egy korábban nálunk is járt széria tagjait váltják le.

 • Magicolor 5570 - tűzd meg, ereszd meg

  Két középkategóriás Konica Minolta irodai nyomtató a szegmensben eddig jellemzően hiányzó szortírozóval.

 • OKI C3450n - alap színes

  Az OKI Printing Solutions legújabb asztali LED-nyomtatója kisebb irodák számára hozza el a gyártótól megszokott minőséget és teljesítményt.

 • Nyomtató a hálózaton

  Az OKI megújult C5000-es sorozatának hálózatra köthető, C5750dn nevű tagjával ismerkedtünk meg alaposabban.

Előzmények

Hirdetés