Hirdetés

OCZ Vertex 460 SSD: félig Toshiba

Hirdetés

IOMeter, AS SSD

A szekvenciális olvasás – és írás – kap szerepet a nagyobb fájlok másolásánál, illetve az ilyen méretű állományokkal dolgozó alkalmazásoknál; ha elsősorban rendszerlemezt keresünk, akkor ez egy sokadrangú szempont lehet számunkra. Itt a szoros mezőny közepébe csöppent a Vertex 460.

Az írási tesztben csak OCZ SSD található a dobogón, melynek harmadik fokára volt jó az újdonság.

A véletlenszerű műveletekre vonatkozó értékek az SSD-gyártók egyik vesszőparipája, imádnak az IOPS értékekkel dobálózni, bár ez egy átlagfelhasználó asztali vagy mobil számítógépe esetében különösebben nem számít. Ezzel szemben bizonyos kiszolgálók esetében már döntő szempont lehet ez az érték. Itt a középmezőny elején végzett az új Vertex.

A fentiekből következik, hogy a véletlenszerű írás egy átlagos PC-s felhasználó számára szintén nem túlságosan lényeges szempont. Ebben az esetben az új Vertex kissé lemaradt elődjétől, ahogy azt a Vector 150 esetében is láttuk.

A kevés általunk használt benchmark egyike az AS SSD. Ennek is csak a beépített másolási tesztjét alkalmaztuk, mert ezt akár otthon az olvasó is le tudja mérni magának. Amit erről érdemes tudni: ez a meghajtón belül másol; az ISO-teszt nagy ISO-fájlokkal operál, a Program-teszt sok kis fájllal, a Game-teszt pedig vegyesen. A Vertex 460 a nagyobb ISO fájlokkal, illetve a játékoknál jellemző terheléssel jól szerepelt, de a programfájlok már kissé kifogtak rajta.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés