Hirdetés

OCZ ZS és ZT tápok bronz fokozattal

OCZ ZS 550 kívülről

Két egészen érdekes OCZ táp landolt szerkesztőségünkben. Olyan modellek, melyek megfelelnek a mai kor követelményeinek, viszont nem tartoznak az extra hatásfokú, abszolút elitet jelentő, rendszerint aranyáron mért DC-DC tápok közé. A ZS széria az OCZ második legegyszerűbb tápsorozata; a trió legkisebb, 550 wattos modellje járt nálunk, de van belőle 650 és 750 wattos is. Erős középkategóriás, fekete házú táp került elő az igényes dobozból, rajta hatalmas, 135 milliméteres ventilátorral és teljesen harisnyázott kábelekkel.

Az alaplap felé kígyózó, 24 tűs fő vezeték 50 centiméter hosszú, a kiegészítő 12 voltos, a nyolctűs pedig a maga 65 centiméteres hosszával a magasabb alsótápos házakban is felér rendeltetési helyére. (Persze alacsonyabb házakban ez a hosszú kábel előnyből hátránnyá válhat.) A grafikus kártyákhoz egy vezetéken egy-egy 8 és 6 tűs csatlakozót kapunk a táptól 60, illetve 70 centiméterre, tehát egy duplacsatlakozós VGA etetéséhez minden esetben megfelelő lesz, viszont két egymástól távol lévő grafikus kártyából álló párosnál problémák adódhatnak abból, hogy a két csatlakozó mindössze 10 centiméterre van egymástól.

Az adattárakhoz két SATA köteget kapunk négy-négy csatlakozóval, melyeket egymástól 9 centiméteres távolságra tettek. Az egyik köteg rövidebb, azon 40 centimétertől indulnak a konnektorok, a másikon viszont hetventől. A három IDE tápcsatlakozót is sűrűn rakták egy kábelkötegre, az első a táptól 60 centiméterre van. Érdekes, hogy floppy-hoz már nem kaptunk tápcsatlakozót, bár a többségnek ez nem is fog hiányozni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés