Hirdetés

2019. június 16., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Nyulas ajánlatok a húsvéti hétvégére

 • (f)
 • (p)
Írta: |

A tavaszi szünetre többek között akciós monitorokat, merevlemezeket és notebookokat válogattunk össze.

HDD-k és egyebek

Merevlemezek

Múlt héten a sebességet, most a tárolókapacitást előnyben részesítőket igyekszik becsalogatni a PCX.hu, ugyanis az SSD-k után a HDD-k árait vágták meg. A korábbinál olcsóbban kínált termékek sorát a Western Digital Blue szériájának 1 TB-os, ma gyakorlatilag belépőszintűnek nevezhető tagja nyitja, amely 11 000 forintba kerül. Ez a merevlemez egy jó SSD-vel párosítva tulajdonképpen kiváló alap egy átlagos PC-hez, hiszen a rendszer és a fontos programok elférnek az SSD-n, míg a filmek és a hasonló, nagyméretű állományok nyugodtan kerülhetnek a merevlemezre.


[+]

Nem annyira asztali gépekbe, mint inkább NAS-okba ajánlható a WD Red szériája, amelynek 2 TB-os példánya 21 000 forintért szerezhető be. A fokozott rázkódástűrés mellett hosszabb, három év garancia jár a Red HDD-k mellé, amelyek 64 MB gyorsítótárral rendelkeznek, és 5400 rpm fordulatszámon dolgoznak.


[+]

Maradva a Red szériánál, akik nem elégednek meg a 2 TB-os mérettel, a következő, 4 TB kapacitást kínáló változatért 34 000 forintot, míg a 6 TB-os modellért 54 000 forintot kell fizetniük. Ha pusztán a GB-ra vetített árakat nézzük, akkor a 4 TB-os modell éri meg most a legjobban.


[+]

Aki egy nagyobb kapacitású külső adattárolót keres, annak az akciós Seagate Backup Plus 2 TB-os változatára hívnánk fel a figyelmét. A belsejében egy 2 TB-os, 2,5”-es merevlemezt rejtő ház USB 3.0 csatlakozást kínál, és ebben a kapacitásban 27 000 forintba kerül.

Kiegészítők

A merevlemezre kerülő játékokhoz választhatunk egy jó minőségű mechanikus billentyűzetet, például a Cooler Master MasterKeys Pro S-t, amely 27 440 forintba kerül. A februárban ajánlott Pro L RGB változathoz képest az egyik különbség az RGB LED-ek hiánya, a másik pedig a rövidebb, numerikus rész nélküli TKL kivitel.


[+]

A fontos alapok azonban megegyeznek, tehát kiegészítő szoftver nélkül tudjuk elkészíteni a makrókat, gombonként lehet testre szabni a háttérvilágítást, a kapcsolók pedig a Cherry MX sorozatából kerülnek ki – itt a barna változatra esett a választás.


[+]

Másik ajánlatunk a MasterKeys széria legújabb tagja, az MK750, ami 41 510 forintba kerül. Ez egy teljes méretű, RGB megvilágítással ellátott klaviatúra, csuklótámasszal és dedikált médiagombokkal. Hasonlóan a Pro S-hez, itt is angol kiosztást és barna Cherry MX kapcsolókat kapunk.


[+]

Az utóbbi billentyűzet mellé headsetnek választhatjuk a szintén új MasterPulse MH750-et, amely most a csúcsmodell a Cooler Master headsetkínálatában. A virtuális 7.1-es hangzást ígérő, 44 mm-es hangsugárzókkal dolgozó eszköz kétméteres kábelt és USB csatlakozást kínál, és nem hiányzik belőle az RGB megvilágítás sem. A fülhallgatók a múlt héten ajánlott kistestvérhez hasonlóan itt is átalakíthatóak, tehát zárt és nyitott hangzásvilágot egyaránt választhatunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Madárcsicsergés és hardverek

  Visszavonhatatlanul itt a tavasz, és mellé most különösen sok monitor érkezett heti ajánlókba.

 • Napsugaras ajánlatok

  Heti összeállításunkba ezúttal különböző monitorokat, notebookokat, számítógépházakat és perifériákat válogattunk be.

 • Rövidnadrágra fel!

  A napos időhöz illeszkedve egy sor vízhűtést, tóparton is használható notebookokat és perifériákat gyűjtöttünk össze.

 • Ajándékok ballagásra

  Utolsó áprilisi összeállításunkban ballagásra leárazott notebookokat, alaplapokat és más kiegészítőket szedtünk csokorba.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.